Ο Βλ. Πούτιν επισκέφτηκε τη γέφυρα της Κριμαίας – «Οδήγησε αυτοκίνητο στη λωρίδα που επισκευάστηκε»

0
22

Ο Βλ. Πούτιν επισκέφτηκε τη γέφυρα της Κριμαίας – «Οδήγησε αυτοκίνητο στη λωρίδα που επισκευάστηκε»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφτηκε επίσης τη γέφυρα που συνδέει την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας με τη νότια Ρωσία, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Πούτιν έκανε βόλτα με ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα, ένα έργο βιτρίνα της διακυβέρνησής του, και μίλησε με εργαζόμενους που επισκεύαζαν την γέφυρα μετά τις ζημιές που υπέστη από έκρηξη τον Οκτώβριο. Το πρακτορείο Ria Novosti έδωσε βίντεο μέσα από το αυτοκίνητο που φαίνεται να οδηγεί ο Πούτιν αναφέροντας ότι οδήγησε προσωπικά το αυτοκίνητο στη λωρίδα που επισκευάστηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας της Ουκρανίας το 2014.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε σήμερα (5/12) τον νόμο με τον οποίο διευρύνονται οι περιορισμοί σε ό,τι αφορά την αποκαλούμενη από το Κρεμλίνο «προπαγάνδα ΛΟΑΤΚΙ», καθιστώντας ουσιαστικά παράνομη οποιαδήποτε δημόσια έκφραση της συμπεριφοράς ή του συγκεκριμένου λαϊφστάιλ στη χώρα.

Με βάση τον νέο νόμο μπορεί να επιβληθεί βαρύ πρόστιμο σε οποιονδήποτε διαδίδει πληροφορίες που θεωρούνται προσπάθεια για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας μέσω του διαδικτύου ή σε ταινίες, βιβλία ή διαφημίσεις. Ο νόμος αυτός αποτελεί επέκταση του προηγούμενου που απαγόρευε την ομοφυλοφιλική «προπαγάνδα» σε παιδιά. Οι αρχές τον χρησιμοποιούσαν ήδη για να απαγορεύσουν τις «παρελάσεις υπερηφάνειας» ή και να συλλάβουν ακτιβιστές που αγωνίζονταν για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι ο νέος νόμος έχει ως στόχο να θέσει εντελώς στο περιθώριο το αποκαλούμενο «μη παραδοσιακό» λάιφσταϊλ των ομοφυλόφιλων, των αμφισεξουαλικών και των διεμφυλικών ατόμων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ria Novosti

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr