Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.9 C
Athens
Αρχική ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΕΟΦ βάζει «λουκέτο» σε δύο φαρμακαποθήκες

Ο ΕΟΦ βάζει «λουκέτο» σε δύο φαρμακαποθήκες

0
36
Ο ΕΟΦ βάζει «λουκέτο» σε δύο φαρμακαποθήκες

Ο ΕΟΦ αποφάσισε την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων για δύο φαρμακαποθήκες οι οποίες δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους.

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης σε δύο φαρμακαποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, «λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας.

Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ. Ως εκ τούτου η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα».

Η ποινή της αναστολής της άδειας πώλησης, είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για όσες φαρμακαποθήκες είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε επιθεώρηση από τους ελεγκτές του ΕΟΦ στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη στην ελληνική αγορά.

Με σημερινή του ανάρτηση, ο Θάνος Πλεύρης σχολίασε τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr