Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
7.1 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κραυγή απόγνωσης από τους παιδότοπους, ο κλάδος αφανίζεται

Κραυγή απόγνωσης από τους παιδότοπους, ο κλάδος αφανίζεται

0
18
Κραυγή απόγνωσης από τους παιδότοπους, ο κλάδος αφανίζεται

Η Ευτυχία Μαρίνου, πρόεδρος του συλλόγου παιδότοπων Ελλάδας στον alpha radio 9.89 και τον Σωτήρη Μπέσκο για τις δυσκολίες και τον αφανισμό του κλάδου.

Στον alpha radio και τον Σωτήρη Μπέσκο μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου παιδότοπων για τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει σε αφανισμό τον κλάδο.

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν υπάρχουν διαθέσιμοι παιδότοποι για παιδικά πάρτι τα σαββατοκύριακα η Πρόεδρος επεσήμανε πως ο κλάδος έχει αποδεκατιστεί και το 30% έχει βάλει λουκέτο γεγονός που εξηγεί και αυτήν την έλλειψη. Παράλληλα τόνισε πως η απομόνωση 2,5 χρόνια τώρα λόγω κορονοϊού απέτρεψε τους γονείς και τα παιδιά να γιορτάσουν τα γενέθλια τους όπως επιθυμούν ενώ οι επιχειρηματίες παρά τις αυξήσεις σε αναλώσιμα και πρώτες ύλες έχουν διατηρήσει με μεγάλη προσπάθεια τις τιμές.

Η πρόεδρος των παιδότοπων έδωσε συγκλονιστικά στοιχεία για τα λουκέτα του κλάδου αναφέροντας πως πριν την κρίση ήταν 1200 επιχειρήσεις και στην πανδημία μετρήθηκαν και είχαν μείνει 400 αριθμός που αναμένεται να μειωθεί και άλλο στο τέλος της χρονιάς.

Ο πληθωρισμός έχει επηρεάσει τις επιχειρήσεις καθώς οι πρώτες ύλες τυριά, αλλαντικά γάλατα έχουν αυξηθεί από 12- 35?% αναψυκτικά πάνω από 35% ενώ ποτά και καθαριστικά εξίσου στο 35% επεσήμανε η Πρόεδρος ωστόσο, έχουν απορροφήσει οι ίδιοι οι παιδότοποι αυτές τις αυξήσεις διατηρώντας τις τιμές σε μια προσπάθεια να επιστρέψει ο κόσμος στους παιδότοπους με τον πληθωρισμό όμως να ροκανίζει το εισόδημα.

Μάλιστα όπως τόνισε ευτυχώς ακόμα λόγω καλού καιρού δεν έχουν χρειαστεί να ανάψουν θέρμανση που θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Τέλος, όσον αφορά την έλλειψη δυναμικού τόνισε οτι υπάρχουν μέχρι και σήμερα δυσκολίες στην εύρεση προσωπικού.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr