Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κάπνισμα: 20.534 έλεγχοι τον Δεκέμβριο, 841 πρόστιμα σε θαμώνες και υπεύθυνους καταστημάτων

Κάπνισμα: 20.534 έλεγχοι τον Δεκέμβριο, 841 πρόστιμα σε θαμώνες και υπεύθυνους καταστημάτων

0
51
Κάπνισμα: 20.534 έλεγχοι τον Δεκέμβριο, 841 πρόστιμα σε θαμώνες και υπεύθυνους καταστημάτων
Πάνω από 20.000 ελέγχους έκανε τον Δεκέμβριο η ΕΛΑΣ σε θαμώνες και μαγαζιά για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου – Βεβαιώθηκαν 814 πρόστιμα σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή, πραγματοποίησε από την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου έως σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, 20.534 ελέγχους σε όλη την επικράτεια για την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βεβαιώθηκαν συνολικά 814 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 έως Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι για το κάπνισμα στα μαγαζιά.

Οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, τονίζει η ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, συναρμόδιες Αρχές για την διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α’ και Β’, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr