Καναδάς: 53 τραυματίες σε ατύχημα με λεωφορείο λόγω σφοδρής χιονοθύελλας – Σε κρίσιμη κατάσταση αρκετοί επιβάτες

0
83

Καναδάς: 53 τραυματίες σε ατύχημα με λεωφορείο λόγω σφοδρής χιονοθύελλας – Σε κρίσιμη κατάσταση αρκετοί επιβάτες

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία του δυτικού Καναδά, έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ένα λεωφορείο, σε αυτοκινητόδρομο της Βρετανικής Κολομβίας.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα. Η περιοχή αυτή ωστόσο, σε απόσταση 3 ωρών ανατολικά του Βανκούβερ, πλήττεται από σφοδρή χιονοθύελλα τις τελευταίες ημέρες.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Συνολικά 53 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία και οι υγειονομικές υπηρεσίες κινητοποίησαν προσωπικό των μονάδων εντατικής θεραπείας. Οι αρχές δεν ήταν ωστόσο σε θέση να παράσχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους αν και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι κατάσταση ορισμένων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας

Στο Οντάριο, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών σημειώθηκαν δεκάδες τρόχαία ατυχήματα όπως στο συγκεκριμένο που κατέγραψε κάμερα φορτηγού οχήματος.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Παραμονή Χριστουγέννων εκτροχιάστηκε ένα τρένο μεταφοράς εμπορευμάτων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλα τα σημερινά δρομολόγια Τορόντο-Οτάβα και Τορόντο-Μόντρεαλ.

Νωρίτερα, η πτώση ενός δέντρου πάνω σε ένα βαγόνι και οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση προκάλεσαν πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων. Πολλοί επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν από την Οτάβα προς το Τορόντο αναγκάστηκαν να περιμένουν επί σχεδόν 18 ώρες και κάποιοι αποφάσισαν να φύγουν οδικώς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr