Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
8.2 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ισόβια κάθειρξη στο δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Ισόβια κάθειρξη στο δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

0
17
Ισόβια κάθειρξη στο δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σύρου, να τεθεί η ποινή της «ισόβιας κάθειρξης» στον 30χρονο πληροφορικάριο, για την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο το καλοκαίρι του 2021.

Συγκεκριμένα, κατά το κατηγορητήριο, ο δράστης κρίθηκε ένοχος για την τέλεση εγκληματικής πράξης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. 

Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο 30χρονος θα αναχωρήσει φρουρούμενος απο την Σύρο, για να οδηγηθεί σε φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Το σκεπτικό της απόφασης 

Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα logotypos.gr, το σκεπτικό του δικαστηρίου, ήταν ότι το έγκλημα έγινε έξω από το αυτοκίνητο με δύο σπρωξίματα, το ένα στο αυτοκίνητο και το δεύτερο εκεί που βρέθηκαν τα προσωπικά αντικείμενα της Γαρυφαλλιάς.

Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δυο ξεκίνησε μέσα στο αυτοκίνητο. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι τα τραύματα στο πρόσωπο του θύματος προέρχονται πιθανότατα πάλι από τον δράστη. Παράλληλα ο δράστης κατηγορείται ότι δεν έκανε άμεση προσπάθεια διάσωσης του θύματος. Τα λίγα ευρήματα που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος μαρτυρούν ότι υπήρξε πάλη μεταξύ των δυο πλευρών.

Το δικαστήριο απέρριψε τα λεγόμενα των συνηγόρων υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού του δράστη, αν και παραδέχεται ότι επισκεπτόταν κάποιον ψυχίατρο, χωρίς όμως να παρουσιάσει ποτέ κατά την διάρκεια της ζωής του κάποιο σοβαρό ψυχολογικό επεισόδιο.

Επίσης το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το άρθρο 36 για απαλλαγή, καθώς δεν είχε εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά, ενώ απέρριψε και την αιτίαση περί βρασμού ψυχής.

Αυτή την στιγμή το δικαστήριο συνεδριάζει προκειμένου να βγάλει την ποινή που θα του επιβληθεί, η οποία θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να προσμετρηθεί το λευκό ποινικό μητρώο του δράστη για έντιμο πρότερο βίο.

Η δίκη του 30χρονου καθ΄ομολογίαν δράστη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου στη Φολέγανδρο ξεκίνησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Σύρου.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr