Ιράν: Συνέλαβαν στέλεχος πρακτορείου ειδήσεων και 12 «δολιοφθορείς» – «Συνδέονται με ευρωπαϊκές χώρες»

0
23

Ιράν: Συνέλαβαν στέλεχος πρακτορείου ειδήσεων και 12 «δολιοφθορείς» – «Συνδέονται με ευρωπαϊκές χώρες»

Στη σύλληψη του αναπληρωτή διευθυντή του ιρανικού πρακτορείου Fars, που πρόσκειται στην ιρανική ηγεσία, μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB, ενώ σε ξεχωριστή ανακοίνωση οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι τέθηκαν υπό κράτηση δώδεκα «δολιοφθορείς» που είχαν σχέση με ευρωπαϊκές χώρες.

«Ο αναπληρωτής διευθυντής του Fars News Αμπάς Νταρβίς Ταβανγκέρ συνελήφθη επειδή παραποίησε ειδήσεις», σημείωσε το IRIB.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο Ταβανγκέρ «εξακολουθεί να είναι υπό κράτηση προκειμένου να μπορέσουμε να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους παραποιούσε ειδήσεις και συνέτασσε ψευδή δελτία ειδήσεων».

Πρόκειται για δελτία ειδήσεων τα οποία αγόραζαν κάποιοι συνδρομητές του FARS.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26/11 το συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι «η πρόσβαση των χρηστών» στον ιστότοπό του «διαταράχθηκε» έπειτα από μια «περίπλοκη επιχείρηση πειρατείας και κυβερνοπειρατείας».

Ομάδα με το όνομα “Black Reward” ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση, εξηγώντας ότι απέκτησε πρόσβαση σε δεκάδες απόρρητα έγγραφα.

Δώδεκα συλλήψεις

Στο μεταξύ, οι Φρουροί της Επανάστασης στο μεταξύ ανακοίνωσαν τη σύλληψη δώδεκα ανθρώπων που κατηγορούνται ότι ανήκουν σε «ομάδα δολιοφθορέων» που έχουν σχέση με ευρωπαϊκές χώρες.

«Τα μέλη του δικτύου αυτού, υπό την καθοδήγηση αντιεπαναστατών που ζουν στη Γερμανία και την Ολλανδία, προσπάθησαν να αποκτήσουν όπλα και είχαν στόχο (…) να επιδοθούν σε δραστηριότητες κατά τις εθνικής ασφάλειας», επεσήμαναν οι Φρουροί της Επανάστασης στην επαρχία Μαρκαζί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.

Στο Ιράν έχει ξεσπάσει ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της Μαχσά Αμινί, μιας 22χρονης Κούρδισσας, μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών, επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της.

Οι αρχές καταγγέλλουν τους «ταραξίες» και κατηγορούν τακτικά τις ΗΠΑ, τους δυτικούς τους συμμάχους αλλά και κουρδικές ομάδες με έδρα στο εξωτερικό ότι υποκινούν τις διαδηλώσεις.

Πάνω από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές, ανάμεσά τους δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης. Χιλιάδες άλλοι έχουν συλληφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr