Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
8 C
Athens
Αρχική ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Η «πράσινη» DIGISEC κέρδισε το βραβείο «Startup of the year» στο διαγωνισμό...

Η «πράσινη» DIGISEC κέρδισε το βραβείο «Startup of the year» στο διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022

0
26
Το Βραβείο «Startup of the year» στον διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022 κέρδισε η εταιρεία DIGISEC.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Elevate Greece ανέδειξε τις κορυφαίες Startups της χώρας, οι οποίες κέρδισαν χρηματικά έπαθλα, αλλά και σημαντικά οφέλη. Νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η «πράσινη» DIGISEC, η οποία αναδείχθηκε Νεοφυής Επιχείρηση της Χρονιάς. Η απονομή των Βραβείων πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/12)στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναδείχτηκαν νικήτριες στις 10 κατηγορίες των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece 2022» είναι οι εξής:

  • «Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» | DIGISEC
  • «Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας» | SafeSize
  • «Τουρισμού και Υπηρεσιών Φιλοξενίας» | Ferryhopper
  • «Βιοεπιστημών & Υγείας – Φαρμάκων» | Twobull MeDiTherapy
  • «Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης» | 3DHUB
  • Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς | Aquatic Biologicals
  • Ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση | Cloudeo Hellas
  • Γυναικείας Επιχειρηματικότητας | iDNA Genomics
  • Κοινωνικής Συνεισφοράς | Docandu
  • Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα | COVARIANCE

Οι 10 νικήτριες επιχειρήσεις βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα αξίας μεγαλύτερης των 200 χιλιάδων ευρώ καθώς και με υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας από το σύνολο των Επίσημων Υποστηρικτών του Elevate Greece.

 Το Elevate Greece αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο μέσα από το οποίο η πολιτεία παρέχει εξειδικευμένα κίνητρα στις νεοφυείς επιχειρήσεις όπως φορολογικές εκπτώσεις για επενδυτικούς αγγέλους (angel investors), σύγχρονο φορολογικό πλαίσιο για μετοχές προαίρεσης (stock options), ακόμα και δράσεις ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας τους απέναντι στην κρίση του Covid-19.

elev.3

Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων πλαισιώνεται από ένα σημαντικό δίκτυο Επίσημων Υποστηρικτών που δραστηριοποιείται στο χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τράπεζες, πολυεθνικές εταιρείες, Ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και θεσμικοί υποστηρικτές.

 Tο Bird Monitoring System που παράγει είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα αποτροπής πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες που συνδυάζει υλισμικό υψηλής τεχνολογίας και λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης και προστατεύει την άγρια πανίδα γύρω από τα αιολικά πάρκα. Ο Γιώργος Διακομανώλης, συνιδρυτής και C.O.O της DIGISEC, παρέλαβε το βραβείο της «Νεοφυούς Επιχείρησης της χρονιάς» από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και το «Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου» από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του τόνισε πως η «στήριξη της καινοτομίας και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα της Κυβέρνησης».

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Χρίστος Δήμας παρουσίασε και ανέλυσε αρχικά τα στατιστικά δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία που είναι πλέον καταγεγραμμένα για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, μετά την δημιουργία και λειτουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece. 

elev.2

Ο Γιώργος Διακομανώλης, συνιδρυτής και C.O.O της DIGISEC, που κέρδισε το βραβείο «Νεοφυής Επιχείρηση της χρονιάς» δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επιτροπή μας επέλεξε σαν την Νεοφυή Επιχείρηση της χρονιάς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Digisec και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα και το υπουργείο Ανάπτυξης για την έμπρακτη στήριξη του στην νεοφυή επιχειρηματικότητα».

Τα Βραβεία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα, του Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιου Κυριαζή, εκπροσώπων των Επίσημων και Θεσμικών Υποστηρικτών του Elevate Greece, εκπροσώπων των Ερευνητικών Κέντρων και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο περισσότερες από 700 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζομένους.

Η πολιτεία διαθέτει πλέον μέσω του Elevate Greece μια σαφή και χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας και έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν επίσης τιμητικές Βραβεύσεις στις ομάδες που διακρίθηκαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στην μαθητική startup Microgreens – Magicgreens, από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς και στην φοιτητική startup Drug n’ Drop, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΚΠΑ. 

 

 

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr