Γ. Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία θα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση την άνοιξη

0
31

Γ. Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία θα εξαπολύσει μεγάλη επίθεση την άνοιξη

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η Συμμαχία φοβάται ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί την άνοιξη.

«Η Ρωσία προσπαθεί τώρα να «παγώσει» τη σύγκρουση, προτού εξαπολύσει μια μεγαλύτερη επίθεση την άνοιξη», είπε ο Στόλτενμπεργκ μέσω βιντεοσυνδέσμου σε συνέδριο για νέες γεωπολιτικές και οικονομικές στρατηγικές που διοργάνωσε η βρετανική εφημερίδα «Financial Times».

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να συνεχίσουν να στέλνουν βοήθεια στην Ουκρανία, γιατί η σύγκρουση, η οποία αναμένεται να εισέλθει σε πιο ήρεμη φάση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα συνεχιστεί και την άνοιξη, αναφέρουν οι «Financial Times».

«Οι προϋποθέσεις για διπλωματική λύση δεν υπάρχουν τώρα. Εάν θέλουμε μια ειρηνική λύση, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν έχει δείξει επιθυμία για ειρηνικό τέλος της σύγκρουσης, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Κατά την παρουσίασή του, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι μια πιθανή «νίκη της Ρωσίας θα προκαλούσε σοβαρές συνέπειες για τη συμμαχία και θα έκανε το ΝΑΤΟ πιο ευάλωτο».

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr