Φιλιππίνες: Ο απολογισμός από τις πλημμύρες έφθασε τους 33 νεκρούς- Σε αναζήτηση 20 αγνοουμένων

0
57

Φιλιππίνες: Ο απολογισμός από τις πλημμύρες έφθασε τους 33 νεκρούς- Σε αναζήτηση 20 αγνοουμένων

Νέα κατολίσθηση στις νότιες Φιλιππίνες κόστισε τη ζωή ενός ανθρώπου , ενώ άλλοι τρεις κηρύχθηκαν αγνοούμενοι. Συνολικά o απολογισμός των θυμάτων έφτασε του 33 νεκρούς και κοντά τους 20 αγνοούμενους  απο το κύμα κακοκαιρίας  που πλήττει τη χώρα απο τα Χριστούγεννα.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό περίπου 20 αγνοουμένων στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του αρχιπελάγους των 110 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στην επαρχία Ανατολική Νταβάο, στη νήσο Μιντανάο, τέσσερις άνθρωποι καταπλακώθηκαν απο κατολίσθηση ενώ  ψάρευαν χθες Τετάρτη σε ποταμάκι. Ανασύρθηκε το πτώμα 62χρονου και είναι σε εξέλιξη έρευνες για να εντοπιστούν άλλοι τρεις άνθρωποι.

Σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν και πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στην επαρχία Δυτική Μισάμις, στο νησί Μιντανάο, όπου χάθηκαν τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους πνίγηκαν, ανέφερε η υπηρεσία. Τα υπόλοιπα θύματα βρίσκονταν σε ακόμη επτά επαρχίες.

Οι Φιλιππίνες συγκαταλέγονται στις χώρες του κόσμου που χαρακτηρίζονται πιο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr