Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
8.3 C
Athens
Αρχική ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Έρχεται μηνιαίο «μπόνους» 250 ευρώ για τους γιατρούς του ΕΚΑΒ

Έρχεται μηνιαίο «μπόνους» 250 ευρώ για τους γιατρούς του ΕΚΑΒ

0
33
Έρχεται μηνιαίο «μπόνους» 250 ευρώ για τους γιατρούς του ΕΚΑΒ
Οι γιατροί του ΕΚΑΒ θα έχουν «μπόνους» 250 ευρώ στο μισθό τους, από το νέο έτος, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, ανακοίνωσε -από το βήμα της Βουλής- τη χορήγηση μηνιαίου οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής, ύψους 250 ευρώ, σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο κατάθεσης νομοτεχνικών βελτιώσεων στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η Μίνα Γκάγκα είπε ότι, από 01/01/2023 χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής.

Το κίνητρο σημείωσε, χορηγείται ανεξαρτήτως ειδικότητας, «γιατί όλοι γιατροί του ΕΚΑΒ κάνουν την ίδια δουλειά».

Σημείωσε επίσης ότι τα 250 ευρώ είναι επιπλέον της αύξησης 120 ευρώ στο νοσοκομειακό επίδομα και του 5% αύξησης στον βασικό μισθό, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, λόγω της συμμετοχής πλέον των 80 βουλευτών, θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή (2/12) το μεσημέρι.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επί της αρχής του νομοσχέδιου, καθώς και επί των επίμαχων άρθρων για την μερική απασχόληση γιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr