Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.3 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επιτροπή Θεσμών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της MARC

Επιτροπή Θεσμών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της MARC

0
33
Επιτροπή Θεσμών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της MARC
Να πάνε στη βουλή το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν τη δημοσκοπική εταιρεία MARC εμφανίζονται αποφασισμένοι στην Κουμουνδούρου.

Το ζήτημα ανέκυψε μετά και το νέο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο περιέχει νέες αποκαλύψεις για τιμολόγια που φέρεται να έχει πάρει η δημοσκοπική από χωματουργική επιχείρηση.

Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ετοιμάζονται να θέσουν ζήτημα και για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία καθυστερεί πολυετείς ελέγχους που αφορούν το εν λόγω ζήτημα.

Πέρα από την αυτόνομη αξία που θεωρούν ότι έχει η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε το Μαξίμου, το οποίο φέρεται να συνεργάζεται με τη MARC, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να την χρησιμοποιήσουν και ως εργαλείο προσέγγισης των υπόλοιπων δημοσκοπικών εταιρειών.

Βλέπουν ευθύνες Πιτσιλή – ΑΑΔΕ

Όπως είχε γράψει προ λίγων ημερών το Dnews και επιβεβαίωσαν εκ νέου πηγές της Κουμουνδούρου, στο ΣΥΡΙΖΑ «θα ανεβάσουν φουλ» το θέμα, δεδομένου ότι δημιουργεί σειρά ερωτημάτων για διάφορα ζητήματα.

Τι δουλειά, έχει μια χωματουργική επιχείρηση να εκδίδει πολλαπλά τιμολόγια για έρευνες αγοράς σε δημοσκοπική εταιρεία, η οποία φέρεται να διενεργεί έρευνες και για το Μαξίμου;

Πως γίνεται η συγκεκριμένη εταιρεία να έχει εκδώσει τιμολόγια και για την Krikel, η οποία συνδέεται με την παρουσία του Predator στην Αθήνα; Πως εξηγείται η εξαιρετικά απότομη αύξηση του τζίρου της χωματουργικής από το 2018 και μετά;

Γιατί εκκρεμούν πολυετείς έρευνες της ΑΑΔΕ για συμβάσεις της χωματουργικής; Σχετικά με το τελευταίο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταλογίζουν τεράστιες ευθύνες και στον πρόεδρο της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή, ο οποίος θεωρούν ότι έχει βαριές ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη έρευνες που έχουν ξεκινήσει από την Αρχή για το εν λόγω ζήτημα

Άνοιγμα στις άλλες δημοσκοπικές

Σύμφωνα, λοιπόν, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στην αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζονται να ζητήσουν τη συνεδρίαση Θεσμών και Διαφάνειας (για την οποία απαιτείται πλειοψηφία 2/5) προκειμένου να διερευνήσει το ζήτημα. Μάλιστα, προσανατολίζονται να ζητήσουν να εξεταστεί από την Επιτροπή και ο Γ. Πιτσιλής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σχετική ενημερωτική επιστολή θα σταλεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στον Σύλλογο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς, ο οποίος, κατά τις πληροφορίες της Κουμουνδούρου βλέπει με αρνητική ματιά την υπόθεση της MARC.

Το τελευταίο αποδεικνύει ότι η πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν να ανοίξει άλλον έναν γενικευμένο πόλεμο με τις δημοσκοπικές, αλλά, αντιθέτως, να επαναπροσδιορίσει επί το θετικότερο τις σχέσεις του με την πλειοψηφία τους.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr