Επικοινωνία Μελόνι – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η στήριξη της Ουκρανίας

0
32

Επικοινωνία Μελόνι – Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η στήριξη της Ουκρανίας

Σε τηλεφωνική συνομιλία προχώρησαν η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλήσει ξανά στις 28 Οκτωβρίου.

Η κ. Μελόνι ανανέωσε την πλήρη υποστήριξη της Ιταλικής Κυβέρνησης προς το Κίεβο στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα, στην αποκατάσταση των ενεργειακών υποδομών και στη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

https://platform.twitter.com/widgets.js

O πρόεδρος της Ουκρανίας έγραψε στρο Τwitter: «Ευχαριστώ Τζόρτζια Μελόνι για την αλληλεγγύη και την ολοκληρωμένη υποστήριξη στην Ουκρανία. Επαινώ τη χορήγηση από την ιταλική κυβέρνηση πρόσθετης βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η κ. Μελόνι  ενημέρωσε ότι εξετάζεται το θέμα της παροχής συστημάτων αεράμυνας για την προστασία» του ουκρανικού ουρανού. Συζητήσαμε την #PeaceFormula».

Η Μελόνι επανέλαβε την πλήρη δέσμευση της Ιταλίας σε κάθε χρήσιμη ενέργεια για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης για το ουκρανικό έθνος.

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να ταξιδέψει στο Κίεβο και προσκάλεσε τον πρόεδρο Ζελένσκι να επισκεφθεί τη Ρώμη.

Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr