Ένθετο Κόσμος: Αντιμέτωπες με το πιο δριμύ κύμα ψύχους εδώ και δεκαετίες βρίσκονται ΗΠΑ και Καναδάς.

0
22

Ένθετο Κόσμος: Αντιμέτωπες με το πιο δριμύ κύμα ψύχους εδώ και δεκαετίες βρίσκονται ΗΠΑ και Καναδάς.

Ένα ισχυρό Αρκτικό ψύχος αναμένεται να πλήξει από άκρη σε άκρη τη Βόρεια Αμερική μέχρι και το Νότο, στη Φλόριντα και το Τέξας, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει στους μείον 9 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν και τους μείον 45 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. «Ο παγωμένος άνεμος μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα μεταξύ πέντε και δέκα λεπτών, αν δεν ληφθούν προφυλάξεις», ανέφερε η υπηρεσία.

Οι μετεωρολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο «κυκλώνας-βόμβα» για να περιγράψουν το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που εντείνεται ταχύτατα και εκρηκτικά λόγω της πτώση πίεσης του αέρα. Περισσότεροι από 135 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερες από 5.300 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί το τελευταίο 24ωρο. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενθάρρυνε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τα ταξίδια.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του συνωμότησαν για την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, αναφέρει το τελικό πόρισμα της επιτροπής για τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο.

ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner αγόρασε όπλα από τη Βόρεια Κορέα.

 

Παρουσίαση: Βάνα Κουτρουλού

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr