Ευθύνες στο Ηνωμένο Βασίλειο ρίχνει το Ιράν για τις διαδηλώσεις στη χώρα

0
24

Ευθύνες στο Ηνωμένο Βασίλειο ρίχνει το Ιράν για τις διαδηλώσεις στη χώρα

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανακοίνωσε  ότι οι συλλήψεις πολιτών που σχετίζονται με το Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν τον “ολέθριο ρόλο” του Λονδίνου στις πρόσφατες διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα.

Σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου να σχολιάσει στη χθεσινή ανακοίνωση της Τεχεράνης για τη σύλληψη επτά ανθρώπων που συνδέονται με τη Βρετανία, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου των Εξωτερικών Νάσερ Κανάνι απάντησε: “Μερικές χώρες, ειδικότερα αυτή που αναφέρετε, είχαν έναν μη εποικοδομητικό ρόλο σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράν.

“Ο ρόλος τους ήταν συνολικά καταστροφικός υποκινώντας τις διαδηλώσεις”. Οι Επαναστατικοί Φρουροί του Ιράν ανακοίνωσαν χθες ότι οι συλληφθέντες ήταν επτά, συμπεριλαμβανομένων και μερικών που έχουν διπλή υπηκοότητα. Οι συλλήψεις έγιναν σχετικά με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.

Το βρετανικό υπουργείο των Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ερευνά για περισσότερες πληροφορίες από τις ιρανικές αρχές, σχετικά με τις αναφορές ότι έχουν συλληφθεί και Βρετανοϊρανοί με διπλή υπηκοότητα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr