Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Συνεχίζονται οι επιστροφές στην Ελλάδα – Σοκαριστικές μαρτυρίες επιβατών

0
32

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Συνεχίζονται οι επιστροφές στην Ελλάδα – Σοκαριστικές μαρτυρίες επιβατών

Τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν μετά το τραγικό δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι, που στοίχισε την ζωή σε έναν 55χρονο άνδρα και προκάλεσε τον τραυματισμό ακόμα 23 ατόμων, περιέγραψαν οι επιβάτες.

Το όχημα προσέκρουσε σε αψίδα σήμανσης ύψους οχημάτων, σε δρόμο που θεωρείται «καρμανιόλα». Αρκετά τροχαία είχαν προηγηθεί στο ίδιο σημείο, ενώ η αψίδα σήμανσης ύψους είχε προστεθεί πρόσφατα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα.

Συνολικά, όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΞ, μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Από τους υπόλοιπους, 16 παραμένουν στο νοσκομείο, ενώ 12 βρίσκονται στο ξενοδοχείο, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

«Ήταν εκείνο το δευτερόλεπτο της σιγής και μετά αίματα τσιρίδες ένα κοριτσάκι να φωνάζει μαμά δεν βλέπω τα γυαλιά μου, κόσμος να τρέχει έξω και να πιάνει το κεφάλι του» περιγράφει μια επιβάτις.

«Ήμασταν δύο θέσεις πίσω από τον άτυχο επιβάτη, όλοι οι γύρω μας νοσηλεύονται ή έχουν τραύματα (…) Τη μία στιγμή λες φτάσαμε στο Βουκουρέστι και τέλος. Εκεί βλέπεις την οροφή να καταρρέει στα μούτρα σου μπροστά. Σε έναν κύριο έκαναν κάρπα μπροστά μας» προσθέτει η ίδια.

Οι 24 από τους 47 επιβάτες ήταν από τη Λάρισα, οι 17 από τη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι από τον Βόλο, απ’ όπου ξεκίνησε το λεωφορείο για την Ρουμανία.

Απείχαν μόλις λίγα λεπτά από τον τελικό προορισμό τους για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.

Η αδελφή του 55χρονου που έχασε την ζωή του, είχε επικοινωνήσει μαζί του λίγο πριν συμβεί το μοιραίο.

Ο άτυχος 55χρονος εργαζόταν χρόνια σε κατασκευαστική εταιρεία στην Ρουμανία. Επιστρέφοντας στην Λάρισα, θέλησε να κάνει δώρο μια Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στην σύζυγό του, η οποία τώρα νοσηλεύεται τραυματισμένη.

«Επικοινώνησα με την νύφη μου στις 13:10 της Παρασκευής και μου είπε: “σε λίγο φτάνουμε το ξενοδοχείο” (…) Το έμαθα εντελώς τυχαία από μια φίλη μου. Η νύφη μου ήταν χτυπημένη, δεν ήξερε για τον αδελφό μου. Το δε γραφείο δεν μας πήρε ποτέ για τίποτα» λέει η αδελφή του θύματος, Βάσω Χλόπτσιου.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Ρουμανίας.

«To μεσημέρι με πτήση από την Ρουμανία έφτασαν στην Ελλάδα, 9 από τους επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου, ενώ ακόμη 9 αναμένονται το βράδυ» σημείωσε η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα.

Σύμφωνα με τους επιβάτες προπορευόταν δεύτερο τουριστικό λεωφορείο του ίδιου γραφείου. Υποστηρίζουν πως ο οδηγός διατηρούσε χαμηλή ταχύτητα. «Δεν έτρεχε, έκανε στάσεις ανά δύο ώρες» λέει επιβάτις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δεύτερος οδηγός είχε κατέβει στα σύνορα.

«Ο οδηγός, αλλοδαπός υπήκοος, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Θα εξεταστεί επίσης για χρήση ναρκωτικών» δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Βουκουρεστίου, Bogdan Berechet.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αψίδα σήμανσης ύψους οχημάτων, έχει προστεθεί πρόσφατα στον δρόμο και έχουν προκληθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα στο ίδιο σημείο.

Πηγή: ΕΡΤ | Ανταπόκριση – Βουκουρέστι: Κώστας Καντούρης | Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολαψάκη – Ελπίδα Κουτσογιάννη – Ειρήνη Γκέλη | Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr