Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3.9 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημητρακόπουλος για συνδρομή Παναμά στις έρευνες: «Εμείς την ζητήσαμε, για να φανεί...

Δημητρακόπουλος για συνδρομή Παναμά στις έρευνες: «Εμείς την ζητήσαμε, για να φανεί πως τα εμβάσματα είναι πλαστά»

0
27
Δημητρακόπουλος για συνδρομή Παναμά στις έρευνες: «Εμείς την ζητήσαμε, για να φανεί πως τα εμβάσματα είναι πλαστά»

Με δήλωσή του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διευκρινίζει πως ήταν αίτημα των συνηγόρων της Εύας Καϊλή η συνδρομή του Παναμά στα πλαίσια των ερευνών για το «Qatar Gate».

«Επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και θα διαπιστωθεί το ψεύδος και οι οργανωτές του», σημείωσε ο Μιχάλη Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας την είδηση της συνδρομής των Αρχών του Παναμά στις έρευνες για τα εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρονται να κατατέθηκαν από το Κατάρ σε λογαριασμούς των Φραντσέσκο Τζιόρτζι και Εύας Καϊλή.

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσοδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Καταρ στην κυρία Εύα Καϊλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.

Σημειώνεται πως νωρίτερα έγινε γνωστό πως ξεκινά έρευνα και στον Παναμά σχετικά με το «Qatar Gate», την οποία ζήτησε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης

Πιο συγκεκριμένα, με επείγον έγγραφο στην αντίστοιχη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα του ζεύγους Εύας Καιλή – Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr