Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.3 C
Athens
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Χριστουγεννιάτικη Φορολοταρία: Σήμερα η μεγάλη κλήρωση για τα 100.000 ευρώ

Χριστουγεννιάτικη Φορολοταρία: Σήμερα η μεγάλη κλήρωση για τα 100.000 ευρώ

0
99
Χριστουγεννιάτικη Φορολοταρία: Σήμερα η μεγάλη κλήρωση για τα 100.000 ευρώ
Σήμερα Πέμπτη (22/12) αναμένεται να γίνει η κλήρωση για τη χριστουγεννιάτικη φορολοταρία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, από την οποία θα προκύψουν 12 υπερτυχεροί που θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η κλήρωση για τη χριστουγεννιάτικη φορολοταρία. Όπως έχει αναφέρει η ΑΑΔΕ σε ανακοινωσή της από την κλήρωση θα προκύψουν 12 υπερτυχεροί που θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ. Αλλά τα δώρα δεν σταματούν εδώ καθώς θα κληρωθούν και μικρότεροι λαχνοί των 1.000 ευρώ.

Ειδικότερα, συμμετέχουν όσοι έκαναν ηλεκτρονικές συναλλαγές για τις αγορές τους μέσα στο 2022, ενώ εκτός θα μείνουν όσοι κέρδισαν σε προηγούμενη μηνιαία κλήρωση έπαθλο αξίας 50.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται πεντακόσιοι 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

  • 1 που κερδίζει 50.000 ευρώ,
  • 5 που κερδίζουν 20.000 ευρώ
  • 50 που κερδίζουν 5.000 ευρώ,
  • 500 που κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό των 100.000 ευρώ που θα δοθεί από την φορολοταρία θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, ενώ η κλήρωση θα διεξαχθεί το τελευταίο δεκαήμερο του έτους.

Ποιοι συμμετέχουν

Στις κληρώσεις συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Οι λαχνοί που εξασφαλίζουν την συμμετοχή αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί να δει, με πόσους λαχνούς θα μπει στην κλήρωση. Αναγράφονται ως αριθμός και ως αριθμοσειρά όπως ακριβώς γίνεται και με τα λαχεία.

Ποιοι δεν θα συμμετέχουν στην κλήρωση

Φορολογούμενοι που έχουν κερδίσει έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση του 2022, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά του χρόνου.

Οι λαχνοί

Το ανώτατο όριο συναλλαγών ορίζεται στα 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα και για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός. Ωστόσο οι λαχνοί αυξάνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Αν το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα
Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.
Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν έναν (λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προσαυξήσεις.

Ως μηνιαίο εισόδημα του παρόντος εδαφίου νοείται το 1/12 του ετήσιου, ατομικού, πραγματικού καθαρού εισοδήματος, φορολογούμενου ή απαλλασσόμενου της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής και δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προκύπτει από την προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων.

Πώς θα μάθετε αν κερδίσατε

Οι τυχεροί της κλήρωσης θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα που αναρτάται ως προσωποποιημένο μήνυμα στην πρώτη σελίδα της φορολογικής του μερίδας στο Taxisnet.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr