Βατικανό: Ο Πάπας «απέλυσε» την ηγεσία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Κάριτας – Καταγγελίες για κακομεταχείριση εργαζομένων

0
16

Βατικανό: Ο Πάπας «απέλυσε» την ηγεσία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Κάριτας – Καταγγελίες για κακομεταχείριση εργαζομένων

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέλυσε ολόκληρη την ηγεσία της Caritas Internationales (KI), της παγκόσμιας φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μετά από κατηγορίες για κακομεταχείριση και εξευτελισμό εργαζομένων.

Μεταξύ των απολυμένων στελεχών είναι ο καρδινάλιος Λουίς Αντόνιο Ταγκλ, τον οποίο πολλοί θεωρούν υποψήφιο για τον μελλοντικό Πάπα και ο οποίος ήταν ονομαστικά πρόεδρος της Κάριτας, αλλά δεν συμμετείχε σε καθημερινές επιχειρήσεις, αναφέρει το Reuters.

Η απόφαση για τη διάλυση της ηγεσίας ανακοινώθηκε με παπικό διάταγμα που δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του Βατικανού.

Σε ξεχωριστή δήλωση από το τμήμα ανάπτυξης του Βατικανού, το οποίο επιβλέπει την Caritas International, ανέφερε ότι μετά την επίβλεψη, που διενεργήθηκε από εξωτερική διοίκηση και ομάδα ειδικών ψυχολόγων, ανακαλύφθηκαν αδυναμίες και κακές πρακτικές στη διαχείριση της εταιρείας.

«Δεν έχουν προκύψει στοιχεία κακής οικονομικής διαχείρισης ή σεξουαλικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, αλλά έχουν παρατηρηθεί κάποια άλλα προβλήματα», αναφέρει η δήλωση, όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, παρατηρήθηκαν παρατυπίες στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και μη τήρηση διαδικασιών, που έπληξαν σοβαρά το ομαδικό πνεύμα και το ηθικό του προσωπικού.

Προσθέτουν ότι παρόλο που τα οικονομικά ζητήματα έχουν επιλυθεί καλά, τα πρότυπα και οι διαδικασίες διαχείρισης πρέπει να βελτιωθούν.

Νυν και πρώην υπάλληλοι έχουν καταθέσει στο Reuters για περιπτώσεις λεκτικής κακοποίησης, ευνοιοκρατίας και γενικής κακοδιαχείρισης των ανθρώπινων πόρων που οδήγησαν στην αποχώρηση αρκετού προσωπικού.

Η Caritas International έχει την έδρα της στο Βατικανό και συγκεντρώνει 162 καθολικές οργανώσεις για βοήθεια, ανάπτυξη και κοινωνικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 χώρες.

Πηγή:Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr