Τζο Μπάιντεν: Πρόθεσή μου είναι να είμαι υποψήφιος και το 2024

0
17

Τζο Μπάιντεν: Πρόθεσή μου είναι να είμαι υποψήφιος και το 2024

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ξαναείπε χθες Τετάρτη πως «έχει την πρόθεση» να διεκδικήσει δεύτερη θητεία το 2024, όμως θα το επιβεβαιώσει «στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

«Πρόθεσή μου είναι να είμαι υποψήφιος», είπε ο Δημοκρατικός ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ήταν αφιερωμένη στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως θα πρόκειται για «οικογενειακή απόφαση».

Ο κ. Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος που εξελέγη ποτέ στις ΗΠΑ, θα πατήσει τα 80 σε μερικές ημέρες και η προοπτική να είναι ξανά υποψήφιος δεν γοητεύει ακριβώς την κοινή γνώμη, ούτε καν το Δημοκρατικό κόμμα.

Ξεκαθάρισε χθες πως η επιλογή του δεν θα εξαρτηθεί από αυτήν του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, που παρότι βγήκε μάλλον εξασθενημένος από τις ενδιάμεσες εκλογές αναμένεται να ανακοινώσει πως θα διεκδικήσει την προεδρία το 2024 την επόμενη εβδομάδα, από την κατοικία του στη Φλόριντα.

«Δεν νιώθω απολύτως καμιά πίεση να επιλέξω σήμερα, αύριο, οποτεδήποτε, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει ο προκάτοχός μου», εξήγησε ο κ. Μπάιντεν στον Τύπο στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr