Τσακλόγου: Μεταξύ 7,5 και 8 % η αύξηση στις συντάξεις

0
20
Τσακλόγου: Μεταξύ 7,5 και 8 % η αύξηση στις συντάξεις
Το μισό του πληθωρισμού και του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης προβλέπει ο νόμος για την αύξηση των συντάξεων, εξήγησε ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου.

«Καταφέραμε και ρίξαμε τις εκκρεμείς συντάξεις στις περίπου 34.000 και από αυτές οι 95.000 είναι δύσκολες περιπτώσεις», τις οποίες έχει αναλάβει ειδική ομάδα και υπολογίζεται από τον ΕΦΚΑ ότι «μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι συντάξεις του 2022», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου.

«Οι παράλληλες βγαίνουν σταδιακά, έχουν αρχίσει και εκκαθαρίζονται. Μέσα στο εξάμηνο της χρονιάς ίσως και στο τρίμηνο να έχουν εκκαθαριστεί», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο υφυπουργός Εργασίας.

Αν και απέφυγε να απαντήσει στο επακριβές ποσοστό της αύξησης για τις συντάξεις, είπε πως υπολογίζεται μεταξύ 7,5-8%. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό θα υπολογιστεί από 1ης Ιανουαρίου και θα φανεί μετά από περίπου δύο μήνες.

Για την προσωπική διαφορά ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, είπε πως η αρχική πρόβλεψη του νόμου ήταν ότι θα διαρκέσει μέχρι το 2019 και θα πάρει καιρό ακόμα έως ότου ισοσκελιστούν οι διαφορές.

Σχετικά με τις αυξήσεις στους μισθούς, είπε πως γίνονται εμμέσως στο Δημόσιο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ξεκινούν από 1ης Ιανουαρίου.

Πηγή dikaiologitika.gr