Τουρκία: Ο Ιμάμογλου «αδειάζει» τις τουρκικές Αρχές για Τζιτζικώστα, «θα ενημερώσω την κοινή γνώμη»

0
29
Τουρκία: Ο Ιμάμογλου «αδειάζει» τις τουρκικές Αρχές για Τζιτζικώστα, «θα ενημερώσω την κοινή γνώμη»

Έντονη αντίδραση από τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, γα την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας βρισκόταν στη Σμύρνη ως αντιπρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών και ως πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM και δεν του επιτράπηκε η είσοδος στην Τουρκία, με τους Τούρκους να κάνουν λόγο για «τεχνικό πρόβλημα».

Ο κ. Ιμάμουγλου μίλησε στο Open και τόνισε πως «κατάφερα να πάρω μια πολύ σύντομη ενημέρωση για το περιστατικό που έγινε σήμερα από τον φίλο μου Κώστα Μπακογιάννη. Θα δω τις λεπτομέρειες του περιστατικού και θα ενημερώσω αύριο τόσο την κοινή γνώμη όσο και όλες τις βαλκανικές πόλεις».

Μάλιστα το αναγνώρισε και ο ίδιος ως «σοβαρό περιστατικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μήνυμα» Τζιτζικώστα για κράτηση στη Σμύρνη: «Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία»

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία και συγκεκριμένα τη Σμύρνη.

Με ανάρτησή του στο Twitter τοποθετήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας για τα όσα συνέβησαν με την κράτησή του για ώρες σε πλοίο στη Σμύρνη και την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία.

Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

{https://twitter.com/tzitzikostas/status/1588941333334740993}

Απίστευτες «δικαιολογίες» για την κράτηση Τζιτζικώστα στη Σμύρνη – «Ανακάλυψαν»… τεχνικό πρόβλημα

Αδιανόητες και απίστευτες δικαιολογίες προβάλλει η Τουρκία για να δικαιολογήσει την κράτηση για αρκετές ώρες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, ο κ. Τζιτζικώστας κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη λόγω… «τεχνικού προβλήματος», καθώς υπήρξε ομοιότητα του ονόματος του με άτομο στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα.

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι -αφού επιλυθεί το πρόβλημα- θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη, ο ίδιος όμως αρνήθηκε και είπε ότι έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οργισμένη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.»

Πηγή dikaiologitika.gr