Τ. Ερντογάν: Προσπαθούμε να κάνουμε φίλους και όχι εχθρούς

0
25

Τ. Ερντογάν: Προσπαθούμε να κάνουμε φίλους και όχι εχθρούς

Ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχώρησε για το Ουζμπεκιστάν για να συμμετάσχει στην 9η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών που λαμβάνει χώρα στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Σε συνέντευξη Τύπου πριν από την επίσκεψή του, ο Ερντογάν είπε μεταξύ των άλλων: “Θα λάβουμε σημαντικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Σαμαρκάνδης. Θα ανταλλάξουμε ιδέες για παγκόσμια θέματα. Πιστεύω ότι θα προχωρήσει πολύ περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των τουρκόφωνων κρατών“.

Σχετικά με τη συμφωνία με τον Πούτιν για τη μεταφορά των σιτηρών τόνισε: “Αυτή είναι η πολιτική ηγετών. Κάναμε τα απαραίτητα με τον κ. Πούτιν. Αν δεν είχαμε αυτοπεποίθηση, δεν θα ολοκληρώναμε αυτό το βήμα. Η αυτοπεποίθηση και ο σεβασμός ο ένας για τον άλλο μας ενθαρρύνουν να κάνουμε τέτοια βήματα. Η αλληλεγγύη στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και τα βήματα που κάνουμε στην αμυντική βιομηχανία ενθαρρύνουν το σεβασμό. Πραγματοποιήσαμε πρόσφατα συνομιλίες με την Αρμενία στην Πράγα. Προσπαθούμε να κάνουμε φίλους, όχι να κάνουμε εχθρούς“.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr