Συνάντηση Τσίπρα με τον Γάλλο πρέσβη, τι συζητήθηκε

0
57
Συνάντηση Τσίπρα με τον Γάλλο πρέσβη, τι συζητήθηκε
Η σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων καθώς και οι ευρωπαϊκές-περιφερειακές εξελίξεις τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ (Patrick Maisonnave) με τον οποίο συνομίλησαν για τη σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων και τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης από την ΕΕ, καθώς και ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τερματισμό της ρωσικής εισβολής και επιστροφή στη διπλωματία.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συγκροτημένη ευρωτουρκική πολιτική που να περιλαμβάνει την απειλή ισχυρών κυρώσεων και τη διασύνδεση της Χάγης με την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ελληνογαλλική συνεργασία στον αμυντικό τομέα τονίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις σχετικές συμβάσεις με την Γαλλία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Πηγή dikaiologitika.gr