Στις Βρυξέλλες η Τζόρτζια Μελόνι – «Έφερα την ιταλική άποψη σε μια σειρά ζητημάτων»

0
6

Στις Βρυξέλλες η Τζόρτζια Μελόνι – «Έφερα την ιταλική άποψη σε μια σειρά ζητημάτων»

“Επίσκεψη βρεγμένη, τυχερή επίσκεψη”. Με αυτή την ιταλική έκφραση αστειεύθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι καθώς πήγαινε με τη Ρομπέρτα Μετσόλα προς την αίθουσα της συνάντησής τους, εφόσον στις Βρυξέλλες έβρεχε.

“Αύριο έχω το Υπουργικό Συμβούλιο, επειδή κάνουμε αγώνα δρόμου με τον χρόνο με τον νόμο για τον προϋπολογισμό”, δήλωσε η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά τη συνάντησή της με την Ρομπέρτα Μετσόλα, σύμφωνα με όσα φαίνονται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ευρω – επιμελητήριο.

“Είμαι πολύ χαρούμενης που επέλεξα να έρθω εδώ για την πρώτη μου διεθνή επίσκεψη, εδώ στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στο Κοινοβούλιο: πρόκειται για μια ξεκάθαρη θέση που η Ιταλία έχει επιλέξει να ακολουθήσει”, τόνισε η Meloni.

Χειροκροτήματα και συνθήματα “Τζόρτζια, Τζόρτζια!” κατά την έξοδό της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο τέλος της συνάντησης με την Πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η Τζόρτζια Μελόνι σταμάτησε επίσης για μια selfie με ορισμένους Ιταλούς υποστηρικτές. “Ορκίζομαι πως δεν τους πλήρωσα”, είπε χαριτολογώντας στην Metsola.

«Ήθελα να κάνω μια γρήγορη αξιολόγηση της ημέρας πριν από το επαγγελματικό δείπνο με τον Μισέλ. Ήθελα να οργανώσω την πρώτη θεσμική επίσκεψη της κυβέρνησης εδώ στις Βρυξέλλες για να δώσω το σήμα μιας Ιταλίας που θέλει να συμμετάσχει, να συνεργαστεί και να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον εντός της διάστασης της ΕΕ μαζί με άλλες χώρες» δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Δημιουργήθηκε ένας ειλικρινής και θετικός διάλογος», είπε η Μελόνι και συνέχισε λέγοντας «είμαι χαρούμενη με το πώς πήγε η μέρα. Έφερα την ιταλική άποψη σε μια σειρά ζητημάτων: την ανάγκη να δοθεί ουσία σε μια ευρωπαϊκή λύση το συντομότερο δυνατό για την αύξηση του κόστους της ενέργειας, ένα ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου».

Οι μεταναστευτικές ροές αποτελούν επίσης αντικείμενο συζητήσεων. Για τους μετανάστες «το αίτημα» που υποβάλλεται στην Ευρώπη «είναι για αλλαγή της ιταλικής θέσης. Για εμάς η προτεραιότητα είναι η υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων» σημείωσε ακόμα.

«Βρήκα αυτιά πρόθυμα να ακούσουν. Θα δημιουργηθούν φάκελοι πάνω στους οποίους θα εργαστούμε. Είμαι ευχαριστημένη με το κλίμα που βρήκα στις Βρυξέλλες» τόνισε.

Πηγές: ΑNSA, ΕΡΤ – Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr