Σερβία: Ένοπλη σύγκρουση μεταναστών κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία – Ένας τραυματίας

0
19

Σερβία: Ένοπλη σύγκρουση μεταναστών κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία – Ένας τραυματίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση τη σερβικής αστυνομίας κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία για τον εντοπισμό μεταναστών που συμμετείχαν σε ανταλλαγή πυρών. Το βράδυ της Πέμπτης (24/11) κοντά στην κωμόπολη Χόργκος σημειώθηκε ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες μεταναστών.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής πυροβολισμοί ακούγονταν καθ όλη την διάρκεια της νύχτας ενώ κατά μήκος του κεντρικού δρόμου του Χόργκος που οδηγεί προς τα σύνορα με την Ουγγαρία κυκλοφορούσαν μετανάστες που ήταν οπλισμένοι με καλασνίκοφ. Η αστυνομία σήμερα το πρωί (25/11) προχώρησε σε συλλήψεις μεταναστών ενώ σε άτυπο καταυλισμό βρέθηκε άτομο νεαρής ηλικία που φέρει διαμπερές τραύμα από βλήμα πυροβόλου όπλου στο θώρακα.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για ένοπλη σύγκρουση διακινητών που δρουν κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία. Στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί διάφορα βίντεο μέσα από την πόλη Χόργος που δείχνουν να κυκλοφορούν στους δρόμους μετανάστες οπλισμένοι με καλασνίκοφ ενώ καταγράφονται και πυροβολισμοί.

Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr