Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
13.2 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πότε τελικά έγινε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού έγγραφα...

Πότε τελικά έγινε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού έγγραφα αποκαλύπτουν την αλήθεια

0
13
Πότε τελικά έγινε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού έγγραφα αποκαλύπτουν την αλήθεια
Σφοδρή αντιπαράθεση έχει προκληθεί μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματική αντιπολίτευσης για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, για χρέος μόλις 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο ολοκλήρωσης  της διαδικασίας , ο πλειστηριασμός της πρώτης  κατοικία της κ. Κολοβού, κατοχυρώθηκε σε πλειοδότη στις 16  Μαρτίου του 2022.

Μάλιστα, σύμφωνα με ατα επίσημα έγγραφα που μπορείτε να δείτε εδώ, η πρώτη προφορά ήταν στα 84.000 ευρώ και δόθηκε σε πλειοδότη που πρόσφερε 90.000 ευρώ .

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού εκπλειστηριάστηκε τον Μάρτιο του 2019, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις τις αντιπολίτευσης για το θέμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υποστήριξε.

«Δεν θα πω το όνομα της κυρίας που είχε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία και περιπέτεια. Αλλά έψαξα πότε αυτή η υπόθεση βγήκε στο προσκήνιο. Πότε; Πότε βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής -πρώτη κατοικία- στον πλειστηριασμό;”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: “Ανοίγω τη σχετική ιστοσελίδα, που είναι δημόσια πληροφορία, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο δημόσιες πληροφορίες σε αυτό το θέμα, και βλέπουμε: Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού, 20.03.2019, τη 12η ώρα και 11 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Στις 20.03.2019 ποια κυβέρνηση υπήρχε; Θα μου θυμίσετε; Ποια κυβέρνηση ήταν που βγήκε το σπίτι της κυρίας αυτής σε πλειστηριασμό; Πρώτη κατοικία. Ποια κυβέρνηση υπήρχε; Με ποιανού νομοθεσία βγήκε στον πλειστηριασμό; Με ποιανού τη νομοθεσία βγήκε; Δεν θα πω τι είναι αυτό. Να πηγαίνει δηλαδή και στο σπίτι της κυρίας και να λες “τι φοβερό πράγμα που συνέβη είναι αυτό”, όταν με δική σου κυβέρνηση και με δική σου νομοθεσία βγαίνει το σπίτι στον πλειστηριασμό. Δεν θα πω τι είναι. Αν και η λέξη υποκρισία, τριγυρίζει στο μυαλό μου”.

Τα λεγόμενα του κ. Σκυλακάκης  προκάλεσαν την έντονη αντίδραση   του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πηγές της Κουμουνδούρου, αναφέρουν : «“Μάταια προσπαθεί να θολώσει τα νερά ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση των Πάτσηδων. Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κας Κολοβού δεν έγινε στις 20.3.19 όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr (https://www.eauction.gr/Auction/Details/1_1g4g6_4cah71bc0da324_c_i3dc12f), επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Σε λίγο θα μας πουν ότι και ο κ. Πάτσης ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακίνητο της κ. Κολοβού ανέβηκε για πλειστηριασμό στο το e-auction.gr και το 2019 ο οποίος ανεστάλη και δύο φορές το 2020, που επίσης ματαιώθηκε καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής .

Στο θέμα τοποθετήθηκε  και ο Αλέκος Φλμαπουράρης εξιστορώντας τη νομοθετική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, μετά την λήξη της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων στον νόμο Κατσέλη

«Τον Μάρτιο του 2019 νομοθετήσαμε τον νόμο 4605, στο πλαίσιο του οποίου καθιερώθηκε η διαδικασία ρύθμισης χρεών με πιστωτικά ιδρύματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο πλαίσιο αυτό προστέθηκαν πέραν των φυσικών προσώπων και όσοι ασκούσαν εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα και είχαν λάβει δάνειο με υποθήκη της πρώτης κατοικίας, με την προϋπόθεση η αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει τα 175.000 ευρώ, αν στις οφειλές της περιλαμβάνονται επιχειρηματικά δάνεια, και τα 250.000 ευρώ σε κάθε άλλη περίπτωση. Επιπρόσθετα προβλεπόταν κρατική επιδότηση της δόσης της νέας ρύθμισης (σε δανειολήπτες με συγκεκριμένα εισοδηματικά – κοινωνικά κριτήρια).
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε, παρά τις αντίθετες απαιτήσεις, εν ενεργεία τις διαδικασίες του νόμου ΚΑΤΣΕΛΗ – ΣΤΑΘΑΚΗ. Θέσπισε ένα μεταβατικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον οποίο και με την οικονομική συμμετοχή του Δημοσίου οι Τράπεζες ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ να ρυθμίσουν τα δάνεια επί ακινήτων πρώτης κατοικίας.
5) Το νόμο αυτό μάλιστα, τον παράτεινε η Κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι την κατάργηση του από τον νέο πτωχευτικό νόμο 4738/2020 (27/10/2020), ο οποίος καταργεί κάθε προστασία πρώτης κατοικίας. Θυμίζουμε ότι ο νέος πτωχευτικός νόμος της ΝΔ αποκρούστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ στον υπουργό Οικονομικών για πολλούς λόγους και μεταξύ αυτών και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
6) Τον Ιούλιο του 2020 καταθέσαμε τροπολογία του ν. 4605/2019 με διεύρυνση των κριτηρίων για την υπαγωγή μεγαλύτερου αριθμού δανειοληπτών καθώς και παράταση ισχύος του νόμου.
7) Το Σεπτέμβριο του 2020 καταθέσαμε τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών οφειλετών, που ως υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης έχουν ακίνητο που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, και οι δύο αυτές τροπολογίες απορρίφθηκαν από την Κυβέρνηση της ΝΔ.
Τον Ιούλιο του 2021 καταθέσαμε τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών που αφορούν ακίνητο που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του οφειλέτη, εφόσον η αντικειμενική αξία αυτού δεν υπερβαίνει τις διακόσιες ογδόντα χιλιάδες (280.000) ευρώ.

Όλες οι τροπολογίες απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Σήμερα λοιπόν, που βρισκόμαστε εκτός μνημονίων, που οι Τράπεζες έχουν «εξυγιάνει τους ισολογισμούς τους;» και άρα δεν ισχύουν επιχειρήματα περί στήριξης της κεφαλαιακής τους επάρκειας, τίποτα δεν εμποδίζει ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα δίνει δυνατότητες βιώσιμων ρυθμίσεων και με δικαστικές εγγυήσεις. Τίποτα, εκτός από την απληστία και την αισχροκέρδεια των funds και των servicers και την υποταγή της κυβέρνησης Μητσοτάκη – ΝΔ, στις ορέξεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ως φορέας της σύγχρονης Αριστεράς, μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις (εντός κι εκτός κοινοβουλίου) και με τους πολίτες αυτής της χώρας θα σταματήσουμε αυτή την καταστροφική πορεία.
Όποτε γίνουν εκλογές μια νέα προοδευτική κυβέρνηση θα αναλάβει την ανόρθωση της χώρας.»

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr