Πολεμική Αεροπορία: Τα μαχητικά στον ουρανό της Αττικής και το «μολών λαβέ» του πιλότου

0
42
Πολεμική Αεροπορία: Τα μαχητικά στον ουρανό της Αττικής και το «μολών λαβέ» του πιλότου

Με εντυπωσιακή επίδειξη, τιμήθηκε η Ημέρα της Πολεμικής Αεροπορίας στον Φλοίσβο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην επίδειξη συμμετείχαν όλοι οι τύποι των Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (Rafale, F-16, F-4, Mirage 2000-5), η ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων «Ζευς» με το ειδικά σχεδιασμένο F-16, το T-6A «Δαίδαλος» και το επετειακό αεροσκάφος Spitfire.

Με εντυπωσιακούς ελιγμούς τα ελληνικά μαχητικά καθώς και άλλα αεροσκάφη της ελληνικής αεροπορίας έκανα επίδειξη δύναμης στους ελληνικούς ουρανούς.

Την αυλαία της επίδειξης είχε ανοίξει εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-6, με τοn πιλότο να απευθύνεται στους θεατές: «Καλημέρα Ελλάδα! Γιορτάζουμε μαζί σας. Είμαστε παντού. Αίεν Υψικρατείν. (Να κυριαρχείς πάντα στα ύψη)».

Λίγο αργότερα, το μήνυμα του σμηναγού Δημητρη Τζάλλα, στα πλαίσια των επιδείξεων ήταν συγκινητικό: «Είμαστε κυρίαρχοι των αιθέρων για όποιον τολμήσει. Μολών λαβέ ακόμα και τη νύχτα» ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας και… «μήνυμα» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Πηγή dikaiologitika.gr