Ο Μακρόν παρουσιάζει την Τετάρτη (9/11) την αμυντική στρατηγική της Γαλλίας με ορίζοντα το 2030

0
44

Ο Μακρόν παρουσιάζει την Τετάρτη (9/11) την αμυντική στρατηγική της Γαλλίας με ορίζοντα το 2030

Την Τετάρτη (9/11) ο Εμανουέλ Μακρόν θα παρουσιάσει τις νέες στρατηγικές προκλήσεις της Γαλλίας με ορίζοντα το 2030.

Θα μεταβεί στην Τουλόν (ναυτική βασική βάση του γαλλικού στόλου) την Τετάρτη για να ανακοινώσει μεταξύ αλλων το τέλος της αντιτζιχαντιστικής επιχείρησης Barkhane στο Σαχέλ (Αφρική) και τη σημαντική προσαρμογή των στρατιωτικών βάσεων της Γαλλίας στην Αφρική με κύρια αποστολή την συνεργασία και υποστήριξη εξοπλιστική, εκπαιδευσης και πληροφοριών με χώρες της Αφρικής.

Η Γαλλία φιλοδοξεί να είναι το 2030 μια δύναμη ισορροπίας στην παγκόσμια σκηνή ενδυναμώνοντας την επιρροή της στις ζώνες ενδιαφέροντός της. Θεωρεί εαυτόν ως εναν από τους κινητήρες της ευρωπαικής στρατηγικής συτονομίας μέσω μιας ευρωπαϊκής αμυνας συμπληρωματικής με εκείνη της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Μακρόν δεν θα μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Άμυνας.

Στο “Μοντέλο 2030” έχουν αναλυθεί τα πρώτα μαθήματα απο τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέτοντας σαν στόχο να αντιμετωπιστεί το σενάριο πιθανής επιστροφής σε σύρραξη “υψηλής έντασης” μεταξύ κρατών, “υβριδικές στρατηγικές” όπως και κυβερνοπολέμους ή πολέμους πληροφοριών.

Ο Πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφτεί ενα πυρηνικό υποβρύχιο νέας γενιάς Suffren όπως και μια βάση των Ειδικών Δυνάμεων Κομάντο Hubert, κοντά στην Τουλόν.

Ανταπόκριση: Θωμαΐς Παπαϊωάννου 

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr