Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
9.2 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Αλιευτικά έφτασαν μια ανάσα από Ψέριμο και...

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Αλιευτικά έφτασαν μια ανάσα από Ψέριμο και Φαρμακονήσι

0
33
Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο: Αλιευτικά έφτασαν μια ανάσα από Ψέριμο και Φαρμακονήσι
Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχώρησαν οι Τούρκοι οι οποίοι κατά καιρούς «επιστρατεύουν» ακόμη και ψαράδες προκειμένου να ανεβάζουν στην ένταση.

Αυτή τη φορά όπως αποκάλυψε η τηλεόραση OPEN, Τούρκοι ψαράδες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από την Ψέριμο και το Φαρμακονήσι, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρωί του Σαββάτου, περίπου στις 9:30 το πρωί τρεις τουρκικές μηχανότρατες έφτασαν κάτω από το φυλάκιο του Φαρμακονησίου, μισό μόλις μίλι από τις ακτές του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς παρόμοιες εικόνες έχουν καταγραφεί στο σημείο τον τελευταίο ενάμιση μήνα όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι. Οι Έλληνες ψαράδες και αυτή τη φορά καλούσαν συνεχώς τους Τούρκους να φύγουν από το σημείο οι οποίοι έκαναν πως δεν τους άκουγαν και παρέμειναν ανενόχλητοι στο σημείο.

Τονίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη περιοχή έχει μπει στο στόχαστρο των Τούρκων καθώς στην περιοχή σημειώνονται και τουρκικές υπερπτήσεις ακόμα και τις νύχτες από drones.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr