Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
3 C
Athens
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης από Λονδίνο: «Δεν υπάρχει ακόμα ορατότητα για τον χρόνο των εκλογών»

Μητσοτάκης από Λονδίνο: «Δεν υπάρχει ακόμα ορατότητα για τον χρόνο των εκλογών»

0
33
Για μια εθνική κάλπη που θα απαντήσει σε ενα μεγάλο πολιτικό δίλημμα στην χώρα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λονδίνο όπου και συναντήθηκε με μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όλοι αυτοί τον ρωτούν για την ημερομηνία των εκλογών αλλά εκείνος αρνείται να δώει απάντηση καθώς δεν υπάρχει σήμερα «πλήρης ορατότητα» .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές «θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» και επισήμανε πως «την ώρα των εκλογών θα μπορούμε να συγκριθούμε εύκολα με την αντιπολίτευση» .

Οσο για τις διπλές εκλογές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πρώτη κάλπη θα δώσει το επίπεδο στήριξης» ενώ για την δεύτερη επισήμανε ότι «το δίλημμα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει μπροστά ή θα γυρίσει σε κρατικίστικες λογικές και τριτοκοσμικές αναζητήσεις».

Μιλώντας στην κομματική εκδήλωση στο Λονδίνο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στους παρευρισκόμενους: «Σας θέλω παρόντες σε αυτήν την μάχη». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και κατ επέκταση τους ομογενείς μας ανά τον κόσμο να σπεύσουν να εγγραφούν εγκαίρως στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, βάσει της νέας εκλογικής νομοθεσίας .

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του γιατί παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμφανιστήκαμε συνεπείς στις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δηλαδή την μείωση των φόρων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η διαρκής στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής κρίσης καθίσταται εφικτή λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που δημιουργεί δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Τόνισε δε πως η χώρα μας την τελευταία τριετία έχει γίνει ισχυρότερη θωρακίζοντας την αμυντική της ικανότητα και αποτρέποντας την επιθετικότητα της Τουρκίας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΟ

Η συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο

Ο πρωθυπουργός βρ΄ίσκεται από απόψε στο Λονδίνο προκειμένου να συμμετάσχει στο επενδυτικό συνέδριο που διοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και για να συναντηθεί και με τον βασιλιά Κάρολο.

Στην συνάντηση που θα έχει με τον βασιλιά Κάρολο κεντρικό θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι η αξιοποίηση του Τατοΐου. Υπενθυμίζεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και το ανακτορικό συγκρότημα, για το οποίο είχε εκδηλώσει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξή του.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα. Στο επίκεντρο της τότε συνάντησης είχε βρεθεί η ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε χώρου πρασίνου, ανοιχτού για όλους τους πολίτες, όλο τον χρόνο, ενώ την ίδια ώρα προσφέρει θέσεις εργασίας.

Επαφές και με επενδυτές

Στην ατζέντα του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνεται συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ωστόσο, ο τομέας των επενδύσεων είναι στη λίστα των συναντήσεων που θα έχει. Ο πρωθυπουργός, που θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του, Αλέξη Πατέλη, θα έχει συναντήσεις με επενδυτές που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για επιχειρήσεις στην χώρα μας.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Μητσοτάκης στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη θα γίνουν δεκτοί από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Στις 21.30 (ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός θα έχει συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστόουν.

 

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr