Μακρόν: «Απευθείας επαφή» με Πούτιν τις επόμενες ημέρες

0
11

Μακρόν: «Απευθείας επαφή» με Πούτιν τις επόμενες ημέρες

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα έχει «απευθείας επαφή» με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα «στις επόμενες ημέρες».

«Σκοπεύω να έχω άμεση επαφή μαζί του μέσα στις επόμενες ημέρες για μη στρατιωτικά πυρηνικά ζητήματα πρώτα και κύρια και για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, μετά από επικοινωνία» με τον γενικό διευθυντή της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

O Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού Τκατσένκο ζητά να διακόψει ο γαλλικός δορυφορικός φορέας Eutelsat, την αναμετάδοση «ρωσικών καναλιών προπαγάνδας»

Την ίδια ώρα O Ουκρανός υπουργός Πολιτισμού, Ολεξάντρ Τκατσένκο, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde ζητά από την γαλλική κυβέρνηση να διακόψει ο δορυφορικός φορέας Eutelsat, του οποίου η Γαλλία ελέγχει το 22%, την αναμετάδοση των προγραμμάτων «ρωσικών καναλιών προπαγάνδας».

Επισημαίνει ότι η ίδια η ύπαρξη της ρωσικής τηλεοπτικής προπαγάνδας εξαρτάται από τις δυτικές τεχνολογίες και τονίζει ότι ο εν λόγω δορυφορικός φορέας συνεργάζεται με δύο μεγάλες ρωσικές πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, την Tricolor TV και το NTV-Plus, καθώς και ότι μεταδίδει δεκατρία ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια, ιδίως του ομίλου RT.

Υπογραμμίζοντας τη μη απαγόρευση ακόμη από την ΕΕ της παροχής δορυφορικών υπηρεσιών σε ρωσικά κανάλια προπαγάνδας,ο Ουκρανός υπουργός θεωρεί «εξαιρετικά σημαντική» την οργάνωση συνάντησης των χωρών συμμάχων της Ουκρανίας για τον καθορισμό «στρατηγικών στόχων», με σκοπό την αντιμετώπιση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου.

Εκτιμά, ότι η Γαλλία, ως «ηγετική στρατιωτική δύναμη» στην ηπειρωτική Ευρώπη, πρέπει να γίνει η κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr