Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
12 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κιβωτός του Κόσμου: Θλιβερές εικόνες με πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή

Κιβωτός του Κόσμου: Θλιβερές εικόνες με πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή

0
32
Κιβωτός του Κόσμου: Θλιβερές εικόνες με πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή
Πλήθος ερωτημάτων προκαλούν οι θλιβερές εικόνες από τα πεταμένα ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, τα οποίο λέγεται ότι προέρχονταν από δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η ΕΡΤ, πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία που σύμφωνα με τις καταγγελίες υπήρχαν ρούχα για τα παιδιά της Κιβωτού.

Το δεύτερο σημείο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πωγωνιανή και σε λάκκο βρέθηκαν μαζί με άλλα σκουπίδια και πεταμένα παιδικά ρούχα.

Στο πρώτο σημείο και με βάση την καταγγελία η κάμερα της ΕΡΤ εντόπισε στην περιοχή και 300 μέτρα από τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» σακούλες με ρούχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ δύο ημερών είχε καταγγελθεί αρμοδίως ότι η δομή πετούσε στο ποτάμι τα ρούχα που δεν αποδεχόταν μαζί με τις κρεμάστρες!

 

 Συνεχείς οι καταγγελίες

Εν τω μεταξύ οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς μητέρες καταγγέλουν ότι για χρόνια δεν τους επιτρεπόταν να επικοινωνούν με τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κατερίνα από την Πάτρα ανέφερε στην ιστοσελίδα gegonota.news πως δεν έχει δει τα παιδιά της ούτε σε φωτογραφία τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα δύο παιδιά, ηλικίας 11 και 13,5 ετών, μεταφέρθηκαν από τα Ιωάννινα στον Βόλο. Το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν τα παιδιά ήταν ακατάλληλο και με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν στην Κιβωτό.

«Έγιναν λάθη, τεράστια λάθη, αλλά δεν σημαίνει πως δεν μπορώ να τα βλέπω ή να τα ακούω. Τα παιδιά μου βρίσκονται στον Βόλο και είναι το μόνο που ξέρω. Κάθε μέρα τηλεφωνώ στην δομή του Βόλου για να μιλήσω με τα παιδιά, μου λένε πως θα με καλέσουν πίσω και κανείς δεν επικοινωνεί μαζί μου. Έχω να ακούσω χρόνια τη φωνή τους», είπε η μητέρα και προσθέτει: «Με έχουν αποκόψει από τα παιδιά»

Η Αφροδίτη, 40 ετών σήμερα, ήταν πρωταγωνίστρια σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Βόρειο Ελλάδα πριν από 6 χρόνια. Το παιδί της μεγάλωσε στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Βόλο. Και εκείνη καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να επισκεφθεί την δομή για να συναντήσει το παιδί της, για το οποίο η μητέρα του είναι ένα άγνωστο πρόσωπο.

«Ακούω για το κλουβί στο Διμήνι που έβαζαν τιμωρία τα παιδιά και τρέμω μήπως είναι το δικό μου, αλλά δεν με αφήνουν να πάω, όπως δεν με άφηναν να του μιλάω στο τηλέφωνο» υποστηρίζει.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή και η Εισαγγελία του Βόλου διέταξε προκαταρκτική για την δομή της Κιβωτού στην πόλη, μετά από καταγγελία έγινε και αφορά σε ασέλγεια σε βάρος ενός παιδιού και σε κακοποιήσεις με χρήση βίας.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr