Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022
12.6 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κιβωτός του Κόσμου: Νέος επικεφαλής μετά την «αποκαθήλωση» της πρεσβυτέρας -Τα 4...

Κιβωτός του Κόσμου: Νέος επικεφαλής μετά την «αποκαθήλωση» της πρεσβυτέρας -Τα 4 άτομα που είναι υπό έλεγχο

0
18
Κιβωτός του Κόσμου: Νέος επικεφαλής μετά την «αποκαθήλωση» της πρεσβυτέρας -Τα 4 άτομα που είναι υπό έλεγχο
Έρχονται νέες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση για την Κιβωτό του Κόσμου. Η πρεσβυτέρα που ήταν επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου «αποκαθηλώνεται» και τις επόμενες ώρες ή και μέρες θα αντικατασταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης θα είναι άνθρωπος εγνωσμένης αξίας, και ο στόχος αυτής της επιλογής θα είναι να μην σταματήσουν οι δωρητές τη ροή της χρηματοδότησης, και για να διασφαλιστεί η λειτουργία και η εξυπηρέτηση των παιδιών αλλά και των δομών.

Σκοπός της αντικατάστασης είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ο οικονομικός έλεγχος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλες έκνομες πράξεις.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία, η κρατική χρηματοδότηση της Κιβωτού του Κόσμου ανέρχεται σε ένα πολύ μικρό ποσοστό περίπου στα 5%, ενώ όλα τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από ιδιώτες.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Κιβωτός του Κόσμου δεν έχει καταγραφεί στο μητρώο με των ΜΚΟ με αποτέλεσμα ο έλεγχος να μην είναι ο καλύτερος δυνατός.

Τονίζεται πώς οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων -την Αικατερίνη Κοπελάκη και την Δάφνη Κυριακή Τσιχλή- να συνεχίζουν την προκαταρκτική έρευνα.

Μάλιστα αύριο έχουν καλέσει νέους μάρτυρες να καταθέσουν, για να δώσουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στις έρευνες.

Αυτή τη στιγμή τα πρόσωπα που είναι υπό έλεγχο είναι τέσσερα. Συγκεκριμένα είναι ο πατήρ Αντώνιος -που τον έχει καταγγείλει 19χρονος για σεξουαλική κακοποίηση-, αλλά και ακόμα τρείς εργαζόμενοι σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr