Κιβωτός του Κόσμου: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία στο Dnews – «Μας έβαζαν στην απομόνωση, μου δημιούργησαν ψυχολογικά»

0
24
Κιβωτός του Κόσμου: Νέα συγκλονιστική μαρτυρία στο Dnews - «Μας έβαζαν στην απομόνωση, μου δημιούργησαν ψυχολογικά»

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για τα όσα έζησε τα 9 χρόνια στην Κιβωτό του Κόσμου φέρνουν στο φως της δημοσιότητας Drews.

Ο 20χρονος πλέον Κωνσταντίνος, μιλά για τις απάνθρωπες συνθήκες που ζούσε αυτός και άλλα παιδιά στις δομές της Κιβωτού. Ξυλοδαρμοί, απομόνωση, τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία.

Οι ημέρες περνούν και οι καταγγελίες πληθαίνουν με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ να βρίσκονται σε εξέλιξη. Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση προχωρά στην αντικατάσταση της διοίκησης της ΜΚΟ.

Ο 20χρονος Κωνσταντίνος περιγράφει στα Dnews τις δικές τους μαρτυρίες. Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε να ζει στην Κιβωτό σε δομή της Αθήνας, ενώ στα 15 του μεταφέρθηκε στη Χίο, μέχρι και τα 19 του όπου και έφυγε. Ένα χρόνο πριν ολοκληρώσει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι υπεύθυνοι τον σταμάτησαν από το σχολείο, δηλώνοντας του πως είναι ανίκανος.

«Όταν τελείωσα τη Δευτέρα λυκείου εμένα και κάποια άλλα παιδιά μας σταμάτησαν από το σχολείο με την δικαιολογία ότι εμείς δεν μπορούμε και δεν κάνουμε για σχολείο, είμαστε ανίκανοι. Μας έβαζαν συνέχεια τιμωρίες, τις οποίες εκείνοι τις αποκαλούσαν συνέπειες. Στην απομόνωση, να πλένουμε πιάτα και ταψιά για μία εβδομάδα, επειδή δεν ακούγαμε και κάναμε φασαρία. Όταν μας σταμάτησαν από το σχολείο μας έβαζαν να δουλεύουμε και μας έδιναν 0,10 λεπτά την ώρα. Από τις 9 το πρωί, στις 14.30 το μεσημέρι τρώγαμε και μετά συνεχίζαμε μέχρι τις 16.00. Κάναμε βαριές δουλειές, στις αποθήκες κουβαλούσαμε πράγματα.

Στην Αθήνα ήταν πιο άσχημα απ ότι στη Χίο. Μπροστά στα μάτια μου χτυπούσαν τα παιδιά. Τα χαστουκίζαν και τα κλωτσούσαν. Ήταν συνεργάτες του Πατέρα Αντώνιου, παιδιά δηλαδή που ήταν στην Κιβωτό και τους είχε κάνει συνεργάτες. Έλεγαν ότι ήταν παιδαγωγοί αλλά δεν ήταν.

Όταν έφυγα από την Κιβωτό στα 19 μου τελείωσα εδώ το σχολείο. Η ψυχολογία μου άλλαξε. Εκεί όλα αυτά τα χρόνια μου δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα. Εκτός από αυτά που είχα δει, είχα μάθει για μια κοπέλα που ήταν στην Πωγωνιανη η οποία είχε σεξουαλικές επαφές με άλλα παιδιά, είχε μείνει έγκυος και όταν το έμαθε ο πάτερ Αντώνιος της επέβαλε να κάνει έκτρωση και μετά την μετέφεραν στη Χίο όπου την κράτησαν στην απομίμηση για 4 μήνες», καταλήγει.

Πηγή dikaiologitika.gr