Κινέζικος πύραυλος 23 τόνων θα πέσει στη Γη την Παρασκευή: Δεν ξέρουμε όμως το πού και το πότε

0
47
Κινέζικος πύραυλος 23 τόνων θα πέσει στη Γη την Παρασκευή: Δεν ξέρουμε όμως το πού και το πότε

Κινέζικος πύραυλος 23 τόνων

Ένα τεράστιο κομμάτι κινεζικού διαστημικού σκουπιδιού αναμένεται να πέσει στη Γη σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, αλλά κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πού και πότε θα πέσει.

Τα εν λόγω συντρίμμια ανήκουν σε κινέζικο πύραυλο «Long March 5B», ο οποίος έφτασε σε τροχιά γύρω από τη Γη τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου μετά την τρίτη και τελευταία εκτόξευση μονάδας για τον κινεζικό διαστημικό σταθμό Tiangong.

Όπως είχε συμβεί και με τις προηγούμενες εκτοξεύσεις του ίδιου πυραύλου βαρέος φορτίου, η διαστημική υπηρεσία της Κίνας δεν πραγματοποίησε ελεγχόμενη πτώση του τμήματος που απέμεινε από τον πύραυλο, αφότου αποδέσμευσε το φορτίο του.

Το μεγάλο διαστημικό κινεζικό «σκουπίδι» έχει βάρος 23 τόνων και ύψος όσο ένα 10όροφο κτίριο, ενώ τώρα αναμένετε να προσκρούσει στη Γη άγνωστο… πότε και πού ακριβώς.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις και τα μοντέλα δείχνουν ότι ο Long March 5B θα συντριβεί στη Γη το πρωί της Παρασκευής, ωστόσο είναι πιθανόν να υπάρξουν μεγάλες αποκλίσεις.

Η Aerospace Corporation, για παράδειγμα, προβλέπει ατμοσφαιρική «επανείσοδο» του πυραύλου την Παρασκευή στις 7:20 π.μ. EDT (1120 GMT), συν ή πλην τρεις ώρες.

Σε ο,τι αφορά το σημείο της πρόσκρουσης η «βεντάλια» είναι μεγάλη: Καλύπτει μέρος της Βόρειας Αμερικής, σχεδόν ολόκληρη την Κεντρική Αμερική, μεγάλο μέρος της Αφρικής και ένα κομμάτι της νοτιοανατολικής Αυστραλίας.

Πηγή: Space.com

Πηγή dikaiologitika.gr