Εξάμηνο σπουδών στο Yale χωρίς δίδακτρα για φοιτητές του ΕΚΠΑ

0
24
Εξάμηνο σπουδών στο Yale χωρίς δίδακτρα για φοιτητές του ΕΚΠΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια Εκδήλωση του «Pharos Summit 2022». Συνεργασία Yale με ΕΚΠΑ.

Νέες ακαδημαϊκές συνεργασίες παρουσιάστηκαν στο Pharos summit, στην εκδήλωση της Συνόδου Ελληνικών και 30 κορυφαίων Αμερικανικών Πανεπιστημίων. 

Μεταξύ αυτών ενδεικτικά, τρεις συνέργειες που δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς ακαδημαϊκού προγράμματος συνεργασιών που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2019: 

α. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο Columbia,

β. Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Πανεπιστήμιο Johns Hopkins,

γ. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πανεπιστήμιο Yale.

Οι εκπρόσωποι των Ιδρυμάτων αναφέρθηκαν στα σχέδια και τις προσδοκίες τους από τα νέα προγράμματα, που αναμένεται να ωφελήσουν τα Πανεπιστήμια και των δύο πλευρών του Ατλαντικού, να προάγουν την έρευνα και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Αξιοσημείωτη είναι η νέα συνεργασία μεταξύ του ΕΚΠΑ και του Yale η οποία προβλέπει την ανταλλαγή φοιτητών από τα δύο ιδρύματα και την παρακολούθηση μαθημάτων άνευ διδάκτρων.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του ΕΚΠΑ θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα διάρκειας ενός εξαμήνου ή ενός έτους στις θετικές επιστήμες και τις πολυτεχνικές, ιατρικές, περιβαλλοντολογικές σχολές του Yale, τα οποία θα προσμετρώνται στην απόκτηση του πτυχίου τους.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί πρότυπο για την δημιουργία νέων συνεργασιών που θα επιφέρουν απτά οφέλη στους φοιτητές της χώρας μας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και ευκαιρίες.

Επίσης, η εν λόγω συνεργασία θα προωθήσει την προσέλκυση αριστούχων φοιτητών από το Yale, συνδράμοντας στην ενδυνάμωση της χώρας ως παγκόσμιου πόλου εκπαίδευσης.

Τέλος, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Υγείας του ΕΚΠΑ θα συν-διδάσκουν καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Yale.

Πηγή dikaiologitika.gr