Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022
12.5 C
Athens
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχεται νέο voucher για σούπερ μάρκετ – Πώς θα δοθούν τα χρήματα...

Έρχεται νέο voucher για σούπερ μάρκετ – Πώς θα δοθούν τα χρήματα και πότε

0
25
Έρχεται νέο voucher για σούπερ μάρκετ - Πώς θα δοθούν τα χρήματα και πότε

Νέο voucher αυτή τη φορά για ψώνια από σούπερ μάρκετ είναι έτοιμη να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Το νέο αυτό food pass θα είναι στα πρότυπα του fuel pass, συνεπώς θα γίνεται με αιτήσεις σε σχετική πλατφόρμα αλλά και γι’ αυτό θα υπάρχουν κριτήρια.

Ο πληθωρισμός έχει φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις με τις τιμές των προϊόντων να φτάνουν στον… θεό. Για τον λόγο αυτό το επόμενο διάστημα και για τους πρώτους μήνες του 2023 θα δοθεί food pass προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά.

Το νέο αυτό voucher θα αφορά την αγορά τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ

Το voucher θα γίνει με βάση τη φορολογική δήλωση του 2021 και στόχος είναι να καλύψει τις ανάγκες των νοικοκυριών για το τρίμηνο το 2023. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το voucher θα είναι σε υψηλότερα επίπεδα από το fuel pass, περίπου στα 100 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή dikaiologitika.gr