Εικόνες από την πρώτη φρεγάτα Belharra που καθελκύστηκε στη Γαλλία

0
38
Εικόνες από την πρώτη φρεγάτα Belharra που καθελκύστηκε στη Γαλλία
Φωτογραφίες με την πρώτη φρεγάτα Belharra, μετά την καθέλκυσή της, έδωσε στη δημοσιότητα η Naval Group.

Μετά την καθέλκυσή της, η πρώτη από τις νέες γαλλικές φρεγάτες άμυνας και επέμβασης (FDI), έφυγε από την αίθουσα κατασκευής του ναυπηγείου Naval Group στο Lorient της Γαλλίας. Το κύτος της πρώτης φρεγάτας Belharra, η οποία θα φέρει το όνομα  μελλοντικού «Admiral Ronarc’h» μεταφέρθηκε στην αποβάθρα εξοπλισμού στην αριστερή όχθη του ποταμού Scorff, όπου αγκυροβόλησε πίσω από τη δεύτερη κορβέτα τύπου Gowind που κατασκευάστηκε για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η πρώτη φρεγάτα άμυνας και επέμβασης (FDI), που παρήγγειλε το γαλλικό πολεμικό ναυτικό, θα παραδοθεί το 2024. Οι πρώτες θαλάσσιες δοκιμές της πρώτης φρεγάτας FDI θα ξεκινήσουν το 2023. Η παράδοση των υπόλοιπων τεσσάρων πλοίων της σειράς FDI θα γίνει σταδιακά μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Naval Group θα κατασκευάσει επίσης τρεις φρεγάτες Belharra για την Ελλάδα, με μία τέταρτη να είναι επί του παρόντος ως οψιόν για την πλευρά της Αθήνας.

Συγκεντρώνοντας τις καλύτερες γαλλικές ναυτικές τεχνολογίες σε μια συμπαγή πλατφόρμα, η IDF είναι μια ισχυρή και καινοτόμος φρεγάτα, σχεδιασμένη να αντιμετωπίζει τη διαρκή εξέλιξη των απειλών.

Σχεδιασμένες και κατασκευασμένες με τη χρήση των πιο σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων, είναι επίσης οι πρώτες φρεγάτες που επωφελούνται από μια ψηφιακή αρχιτεκτονική επί του σκάφους, η οποία θα τους επιτρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς στις τεχνολογικές και επιχειρησιακές εξελίξεις.

Ως αποτέλεσμα, οι IDF θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές υψηλού φάσματος, με κάλυψη 360° σε όλες τις ζώνες συχνοτήτων, και να επεξεργάζονται όλο και περισσότερα δεδομένα, σύμφωνα με το Navalnews.

Πηγή dikaiologitika.gr