Εφαρμογή «e-Mule»: Έτσι κατέβαζε το πορνογραφικό υλικό ο Βασίλης Παπαθεοδώρου

0
17
Εφαρμογή «e-Mule»: Έτσι κατέβαζε το πορνογραφικό υλικό ο Βασίλης Παπαθεοδώρου
Μέσω της εφαρμογής «e-Mule» κατέβαζε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου το πορνογραφικό υλικό. Τι λέει η διευθύντρια του ελληνικού CSI.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο MEGA, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Κυβερνοχώρου, του ελληνικού CSI δηλαδή, Κέλλυ Ιωάννου, η εφαρμογή βρέθηκε εγκατεστημένη στις συσκευές του Βασίλη Παπαθεοδώρου: «Πρόκειται για μία γνωστή εφαρμογή στους καλά μυημένους χρήστες του διαδικτύου και μάλιστα δεν είναι καινούργια, αφού δημιουργήθηκε πριν από περίπου 20 χρόνια.

Κατεβαίνουν ύποπτα αρχεία 

Λειτουργεί περίπου σαν όλα τα υπόλοιπα προγράμματα ανταλλαγής αρχείων και δεν είναι απαραίτητα μια ”κακή εφαρμογή” με μία όμως σημαντική διαφορά: Οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν ο ένας με τον άλλο υλικό που δεν έχει ανέβει πουθενά, αλλά βρίσκεται αποθηκευμένο σε cloud και σε σκληρούς δίσκους.

Τα αρχεία αυτά συνήθως έχουν κατέβει από το dark web και εμείς τα θεωρούμε εξαιρετικά ύποπτα. Αυτό που δεν υπολογίζουν τις περισσότερες φορές οι χρήστες του διαδικτύου είναι ότι παράλληλα έχουν προχωρήσει και τα δικά μας εργαλεία εντοπισμού τους και κάπως έτσι φτάσαμε στα ίχνη τους και στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ποια είναι η άγνωστη εφαρμογή  

Το «e-Mule» είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής αρχείων ανάμεσα στους χρήστες του. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η γρήγορη ανάκτηση κατεστραμμένων downloads και η εφαρμογή συστήματος επιβράβευσης των χρηστών που ανεβάζουν αρχεία.

Σήμερα, το «e-Mule» είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα προγράμματα για μεταφορά κοινών αρχείων σε όλο το κόσμο.

Χάρη στην πολιτική ανοιχτού κώδικα πολλοί προγραμματιστές είναι δυνατόν να συνεισφέρουν σε αυτό το σχέδιο, κάνοντας το δίκτυο πιο αποδοτικό σε κάθε του έκδοση.

Το «e-Mule» δεν ανανεώνεται συχνά, αλλά επί του παρόντος η συχνότητα είναι ανάμεσα στον 1 με 3 μήνες. Πελάτες είναι διάφορα δίκτυα υπολογιστών που σχηματίζουν ένα δίκτυο.

Η σειρά προτεραιότητας και το σύστημα πίστωσης του eMule βοηθάει στην εξασφάλιση ότι όλοι θα παίρνουν τα αρχεία που θέλουν, διαφημίζοντας αυτά που θα ανεβάζουν στο δίκτυο. Το «e-Mule» προσφέρεται δωρεάν και είναι εντελώς ελεύθερο από οποιουδήποτε είδους προγραμμάτων διαφήμισης (Adware, Spyware κλπ). Κάθε αρχείο ελέγχεται για φθορές τη στιγμή του κατεβάσματος, για να εξασφαλιστεί ένα αρχείο χωρίς λάθη και προβλήματα.

Ο αυτοματισμός στη προτεραιότητα και η διαχείριση των πηγών, επιτρέπει πολλά «κατεβάσματα» χωρίς να χρειάζεται η παρακολούθησή τους. Διαθέτει σύστημα μηνυμάτων και φίλων, ώστε να μπορούν να στέλνουν και μηνύματα σε άλλους πελάτες / χρήστες.

Πηγή dikaiologitika.gr