Ε.Ε-Πολωνία: Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα

0
19

Ε.Ε-Πολωνία: Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα

Βρυξέλλες, Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα» τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  σε βίντεο που ανάρτησε στο τουίτερ επισημαίνοντας την «πλήρη στήριξη» στην Πολωνία και τη βοήθεια στην έρευνα που είναι σε εξέλιξη μετά την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

https://platform.twitter.com/widgets.js

«Σήμερα συναντηθήκαμε με τους συμμάχους μας της  G7   και του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της Συνόδου των  G20  στο Μπαλί. Εκφράσαμε τη στήριξη μας και την αλληλεγγύη σε εκείνους που υποφέρουν από τις βάρβαρες επιθέσεις στην Ουκρανία» αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα κι ενώ γινόταν έκκληση για το τέλος του πολέμου «η Ρωσία προχωρούσε σε μαζικές πυραυλικές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας».

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «εσκεμμένα η Ρωσία στοχεύει πόλεις και πολιτικές υποδομές, αποκόπτοντας παιδιά, γυναίκες  και άνδρες από το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και τη θέρμανση. Όλοι καταδικάζουμε αυτές τις βάρβαρες ενέργειες από τη Ρωσία».«Συζητήσαμε επίσης την έκρηξη στην Πολωνία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Προσφέρουμε την πλήρη στήριξή μας στην Πολωνία και τη βοήθειά μας με την εν εξελίξει έρευνα. Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους συμμάχους μας για τα επόμενα βήματα. Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί. Είμαστε ενωμένοι» καταλήγει η Πρόεδρος της Κομισιόν.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr