Δέκα μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή στον Βασίλη Τσιάρτα για τρανσφοβική ανάρτηση

0
47
Δέκα μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή στον Βασίλη Τσιάρτα για τρανσφοβική ανάρτηση

Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Βασίλης Τσιάρτας «για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017», όπως αναφέρει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Η καταδικαστική απόφαση αφορά τον Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος έχει «κεντρίσει» πολλές φορές το ενδιαφέρον της κοίνης γνώμης με τις αναρτήσεις του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Σωτηρόπουλου:

«Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση του το 2017 κατά το χρόνο που συζητούσε η Βουλή το νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε και σε 7 μήνες με αναστολή έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Την μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Marina Galanou ως πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει την δικαίωση της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.

Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.»

Πηγή dikaiologitika.gr