Δανία: Ξανά στο εδώλιο για απάτη με κεφάλαια της Ε.Ε, ακροδεξιός πολιτικός

0
80

Δανία: Ξανά στο εδώλιο για απάτη με κεφάλαια της Ε.Ε, ακροδεξιός πολιτικός

Κατηγορούμενος για απάτη με σκοπό τη κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και πλαστογραφία δικάζεται εκ νέου στη Δανία, ο Μόρτεν Μέσερσμιτ, ακροδεξιός λαϊκιστής πολιτικός.

Τον Αύγουστο του 2021, ο ηγέτης του Δανικού Λαϊκού Κόμματος (Dansk Folkeparti, DF) καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή.

Όμως εφετείο ακύρωσε την απόφαση τον Δεκέμβριο, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αμεροληψία του προέδρου του δικαστηρίου.

Μεταξύ άλλων, ο δικαστής είχε εκφραστεί, χρησιμοποιώντας το κουμπί «Μου αρέσει!», υπέρ επικριτικών αναρτήσεων σε βάρος του πολιτικού και του κόμματoς του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Ο  Μέσερσμιτ χθες Πέμπτη απέρριψε για ακόμη μια φορά τις κατηγορίες σε βάρος του και δήλωσε πεισμένος πως θα αθωωθεί στην επαναληπτική δίκη. «Η μεγάλη διαφορά είναι πως θα έχω νέα υπεράσπιση», δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του.

Έχει καλέσει περίπου 10 μάρτυρες υπεράσπισης στην επαναληπτική δίκη, ενώ θέλει επίσης να ληφθούν υπόψη από την έδρα ως αποδεικτικά στοιχεία ηχογραφήσεις από το συνέδριο της παράταξhς του το 2015.
Ο πρώην ευρωβουλευτής κατηγορείται πως υπέβαλε ψευδείς δηλώσεις για την οργάνωση εκδήλωσης ευρωβουλευτών της ομάδας του Κινήματος για μια Ευρώπη των Ελευθεριών και της Δημοκρατίας (MELD) εκείνο το καλοκαίρι,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpaπροκειμένου να λάβει επιδότηση ύψους σχεδόν 100.000 κορωνών Δανίας (σχεδόν 13.500 ευρώ).

Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr