Χριστούγεννα: Αυξημένες οι κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αλλά και με «τσιμπημένες» τις τιμές

0
22
Χριστούγεννα: Αυξημένες οι κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αλλά και με «τσιμπημένες» τις τιμές

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν καθώς πλέον μετράμε αντίστροφα για τις αγαπημένες διακοπές, όπως φαίνεται οι κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είναι αυξημένες, αλλά ταυτόχρονα και με «τσιμπημένες» τιμές.

Συγκεκριμένα οι κρατήσεις σε δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς στη χώρα έχουν ξεκινήσει και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι ιδιαίτερα αυξημένη και φτάνει στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς το 70%.

«Αισιοδοξούμε ότι θα φτάσουμε σε πολύ υψηλές πληρότητες όπως είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα δείχνουν να καλυτερεύουν. Είναι μια περίοδος που είμαστε με πάρα πολύ κόσμο, αναμένουμε να έχουμε και φέτος το ίδιο», λέει ο πρόεδρο ξενοδόχων Καλαβρύτων.

Η ενεργειακή κρίση χτυπάει και τους ξενοδόχους οι οποίοι αναγκάζονται φέτος να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων τους, οι τιμές στα καταλύματα των χειμερινών προορισμών παρουσιάζουν φέτος αύξηση περίπου 20% σε σχέση με πέρσι.

Έτσι ένα δωμάτιο στα Καλάβρυτα το οποίο πέρσι είχε 150 ευρώ το βράδυ, φέτος κοστίζει 180 ευρώ.

«Υπάρχει μια μικρή αύξηση η οποία έχει δημιουργηθεί λόγω των πολλών αυξήσεων που υπάρχουν και στο ενεργειακό κόστος και στην προμήθεια πρώτων υλών και γι’ αυτό υπάρχει μια μικρή αύξηση στις τιμές των καταλυμάτων στην περιοχή».

Οι τιμές των καταλυμάτων τη φετινή εορταστική περίοδο έχουν πάρει την ανιούσα, με τον μέσο όρο διανυκτέρευσης στην Αράχοβα, που είναι ο ακριβότερος προορισμός της χώρας, να αγγίζει ακόμη και τα 407 ευρώ.

Η τιμή διανυκτέρευσης στα Καλάβρυτα φτιάχνει τα 249 ευρώ, ενώ στα δημοφιλή Τρίκαλα κορίνθιας τα 216 ευρώ.

Πηγή dikaiologitika.gr