Απίστευτο περιστατικό στον Βόλο: Ιδιοκτήτης πρατηρίου «πήρε» το 100 να συλλάβει οικογένεια για… 20 ευρώ βενζίνη

0
6
Απίστευτο περιστατικό στον Βόλο: Ιδιοκτήτης πρατηρίου «πήρε» το 100 να συλλάβει οικογένεια για… 20 ευρώ βενζίνη

Αστυνομικός στο Βόλο βοήθησε οικογένεια, πληρώνοντας ο ίδιος 20 ευρώ για βενζίνη επειδή η κάρτα τους δεν «περνούσε» από το POS σε πρατήριο καυσίμων, ενώ δέχθηκαν… απειλή για σύλληψη από τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου καθώς δεν είχαν μετρητά μαζί τους.

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου διέταξε την παραμονή της οικογένειας στο σημείο, ενώ κάλεσε την αστυνομία παρά το ότι διαβεβαίωσαν τους υπαλλήλους ότι θα άφηναν ταυτότητα για να φύγουν για λίγο και να επιστρέψουν με τα χρήματα.

Όταν έφτασε στο πρατήριο (το απόγευμα της Δευτέρας που έγινε το περιστατικό), ο αστυνομικός, δήλωσε: «Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», μία οικογένεια που είχε πάει στο πρατήριο για να βάλει βενζίνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου βρέθηκε σε «ομηρία» από τον πρατηριούχο, όταν η κάρτα με την οποία ο πατέρας επιχείρησε να πληρώσει το αντίτιμο δεν περνούσε από το POS, επειδή είχε απομαγνητιστεί, όπως αποδείχθηκε.

Αστυνομικός κλήθηκε από τον πρατηριούχο για να συλλάβει την οικογένεια, και πλήρωσε από την τσέπη του το αντίτιμο, δίνοντας τέλος στην οικογενειακή περιπέτεια.

Ο πατέρας, η μητέρα και οι δύο μικρές κόρες τους, ηλικίας 4,5 και 8,5 ετών είχαν πάει στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας, επιστρέφοντας στο σπίτι, σταμάτησαν στο πρατήριο καυσίμων για να βάλουν βενζίνη (20 ευρώ) προτού η μητέρα βγει από το αυτοκίνητο για να πάει στο εσωτερικό του πρατηρίου για να πληρώσει μέσω κάρτας το αντίτιμο.

Η κάρτα δεν περνούσε και η γυναίκα πρότεινε στην υπάλληλο να αφήσει την αστυνομική ταυτότητά της, να επιστρέψει η οικογένεια στο σπίτι και να της φέρει τα 20 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε από την υπάλληλο και είπε: «Να μείνουν εκεί που είναι. Τους βλέπω από τις κάμερες. Κάλεσε την Αστυνομία».

«Δεν είσαι με τα καλά σου, που θα συλλάβω οικογένεια με μικρά παιδιά» φέρεται να είπε ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο και έβγαλε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το έδωσε στην υπάλληλο και έληξε την «ομηρία» της οικογένειας.

Ο πατέρας ζήτησε το όνομα του αστυνομικού για να του επιστρέψει πίσω τα χρήματα αλλά εκείνος δεν το δέχτηκε και τον προέτρεψε να τα δώσει σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Πηγή dikaiologitika.gr