Θεσσαλονίκη: Παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο ΑΠΘ

0
35
Θεσσαλονίκη: Παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο επίσημος εορτασμός της 26ης Οκτωβρίου στο ΑΠΘ
Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου, της 110ης Επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40 στο ΑΠΘ.

Η τελετή άρχισε με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ ερμήνευσε το έργο «Επικό τραγούδι» του Θεόδωρου Καρυωτάκη και συνέπραξε με τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» και το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ σε διδασκαλία Εριφύλης Δαμιανού, στο έργο του John Williams, «Ύμνος στους πεσόντες» από την ταινία «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν».

Τη Συμφωνική Ορχήστρα και τις χορωδίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διηύθυνε ο επίκ. καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

«Η Ιστορία, όπως λέγεται, δεν είναι παρά η εισβολή του άγνωστου στην πραγματικότητα. Ιδιαίτερα φέτος, η συμβολική αξία γίνεται εμφανέστερη καθώς το διακύβευμα γιγαντώνεται εκθετικά: πανδημία, πληθωρισμός, ενεργειακή και οικονομική κρίση, και στο τέλος του δρόμου: πόλεμος» τόνισε στην προσφώνησή, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Η τελετή του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από τα μουσικά σύνολα του ΑΠΘ.

Πηγή dikaiologitika.gr