Συνάντηση Ακάρ – Γκαντς στην Άγκυρα – Τι θα απαιτήσει το Ισραήλ

0
30

Συνάντηση Ακάρ – Γκαντς στην Άγκυρα – Τι θα απαιτήσει το Ισραήλ

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. Είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας του Ισραήλ στην Τουρκία εδώ και μια δεκαετία.

Ο Γκάντζ αναμένεται επίσης σήμερα να συναντηθεί με τον τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και από κοινού να ανακοινώσουν την αποκατάσταση των σχέσεων ασφαλείας μεταξύ των δυο χωρών.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: “Αναχωρώ αεροπορικώς για μια σημαντική επίσκεψη στην Τουρκία, όπου θα συναντήσω τον ομόλογό μου Υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Προσβλέπω σε παραγωγικές συζητήσεις σχετικά με τρόπους προώθησης της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου“.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ισραηλινές πηγές σημειώνουν πως οι επαφές του υπουργού στην Τουρκία ήταν προκαθορισμένες και η ουσία τους είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο στρατιωτικό αξιωματούχο, το Ισραήλ αναμένεται να απαιτήσει την διακοπή της παραμονής στην Τουρκία τόσο της αντιπροσωπείας της Χαμάς, όσο και οποιασδήποτε άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης. Θα ζητηθεί επίσης να τερματιστούν οι επιθετικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ με ισλαμιστικό περιεχόμενο σε σχέση με το Παλαιστινιακό.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr