Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην Ινδία, τα γέλια μετατράπηκαν σε κλάμα

0
21
Σοκαριστικό βίντεο: Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην Ινδία, τα γέλια μετατράπηκαν σε κλάμα

Σοκάρει το βίντεο το οποίο καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην Ινδία.

Από τη χαρά στη λ΄ύπη μέσα σε λίγα λεπτά στην πολιτεία  Γκουτζαράτη της Ινδίας, καθώς κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων η γέφυρα κατέρρευσε παρασύροντας στον θάνατο 130 ψυχές.

Στο βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στα socila media, φαίνεται η στιγμή όπου η γέφυρα πέφτει σαν χάρτινος πύργος, με τους ανθρώπους που ήταν ανεβασμένοι να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον στη θάλασσα.

Πάνω από 500 άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις

Οι αρχές εκτιμούν πως κάπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή όταν τα καλώδια που την κράταγαν υποχώρησαν, καθώς έπεφτε η νύχτα.

«Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται μέχρι τώρα σε 130 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραχούλ Τριπάθι, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μόρμπι, όπου εκτυλίχθηκε η καταστροφή, προσθέτοντας πως άλλοι περίπου 15 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο ΝΚ Ματσχάρ, τοπικός αξιωματούχος, μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι νεκροί έχουν «αυξηθεί στους 132».

Η γέφυρα στον ποταμό Ματσού, που διαπερνά τη Μόρμπι, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά από την Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Γκουτζαράτ, κατασκευάστηκε την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατικής κυριαρχίας. Μόλις είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης.

«Οι άνθρωποι έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλον όταν υποχώρησε η γέφυρα. Είχαν συγκεντρωθεί για τις τελετές του φεστιβάλ Ντιβάλι (σ.σ. «του φωτός»). Υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στα θύματα», αφηγήθηκε αυτόπτης μάρτυρας σε ινδικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Π. Ντεκαβαντίγια, ο αρχηγός της αστυνομίας στη Μόρμπι, είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πάνω από 130 άνθρωποι διασώθηκαν.

{https://twitter.com/CDPatelMedia/status/1586957903239708672?s=20&t=hy-W0fnRGVd8Gjmihlqhig}

Πηγή dikaiologitika.gr