Πάπας Φραγκίσκος: Ο Διάβολος εισέρχεται μέσω του ψηφιακού πορνό, βίτσιο ακόμη και για μοναχές και ιερείς

0
20

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Διάβολος εισέρχεται μέσω του ψηφιακού πορνό, βίτσιο ακόμη και για μοναχές και ιερείς

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σήμερα το πρωί ο Ποντίφικας Φραγκίσκος προειδοποίησε τους νέους ιεροσπουδαστές για τους κινδύνους της ψηφιακής πορνογραφίας, ξεσκεπάζοντας έτσι ένα θέμα-ταμπού.

Πρόκειται για “ένα βίτσιο που αγγίζει τόσους πολλούς ανθρώπους, ακόμη και ιερείς, ιεροσπουδαστές μοναχές και αφιερωμένες ψυχές” δήλωσε ο Πάπας Μπεργκόλιο.

“Ο Διάβολος εισέρχεται από εκεί, και δεν μιλάω μόνο για εγκληματική πορνογραφία, όπως η κακοποίηση παιδιών: αυτό είναι ήδη εκφυλισμός. Μιλάω για κάπως “φυσιολογική” πορνογραφία. Αγαπητά αδέλφια, να είστε προσεκτικοί” και επίσης πρόσθεσε πως η πορνογραφία είναι “κάτι που αποδυναμώνει την ψυχή” και “την ιερατική καρδιά”.

“Δεν θα σας ρωτήσω να σηκώσετε το χέρι σας αν είχατε τουλάχιστον μία τέτοια εμπειρία” συνέχισε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας. “Αλλά ο καθένας από εσάς ας σκεφτεί αν είχε την εμπειρία ή αν είχατε τον πειρασμό της ψηφιακής πορνογραφίας”.

Πάπας Φραγκίσκος: Ο Διάβολος εισέρχεται μέσω του ψηφιακού πορνό, βίτσιο ακόμη και για μοναχές και ιερείς
Pope Francis pray during a Mass at the Expo Grounds in Nur-Sultan, Kazakhstan, Wednesday, Sep. 14, 2022. Pope Francis is on the second day of his three-day trip to Kazakhstan. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

“Η καθαρή καρδιά, αυτή που δέχεται τον Ιησού κάθε μέρα, δεν μπορεί να δεχτεί αυτές τις πορνογραφικές πληροφορίες, που είναι σήμερα σε ημερήσια βάση. Και αν μπορείτε να τα διαγράψετε όλα αυτά από το κινητό σας τηλέφωνο, διαγράψτε τα” ολοκλήρωσε ο Πάπας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Ποντίφικας σημείωσε επίσης πως δεν χρησιμοποιεί το τηλέφωνο, ωστόσο τόνισε πως οι τεχνολογίες “πρέπει να χρησιμοποιούνται, επειδή αποτελούν πρόοδο της επιστήμης και μας επιτρέπουν να προοδεύουμε στη ζωή”. Όμως ο Πάπας Μπεργκόλιο υπογράμμισε πως έχει σημασία να προσέξει κανείς “το είδος του περιεχομένου που θα εμφανιστεί”.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr