Ουκρανία: Βρέθηκαν 500 σοροί αμάχων στο Χάρκοβο

0
53
Ουκρανία: Βρέθηκαν 500 σοροί αμάχων στο Χάρκοβο

Η ουκρανική αστυνομία βρήκε 534 πτώματα αμάχων στην περιοχή του Χάρκοβο.

Η ουκρανική αστυνομία βρήκε τα πτώματα 534 αμάχων. Από τους 534 νεκρούς πολίτες των οποίων οι σοροί ανασύρθηκαν, οι 226 ήταν γυναίκες και οι 19 ήταν παιδιά, σύμφωνα με τους New York Times. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χάρκοβο, Serhii Bolvinov, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι 447 από τα πτώματα βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στο Izyum, ο οποίος ανακαταλήφθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο κυβερνήτης του Χάρκοβο, Oleh Synyehubov, ανακοίνωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι τουλάχιστον 30 από τα πτώματα που εκτάφηκαν από τον τόπο ταφής του Izyum, συμπεριλαμβανομένων τόσο στρατιωτικών όσο και πολιτών, έδειξαν «ίχνη» βασανιστηρίων.

Πολλά άλλα πτώματα έδειξαν «σημάδια βίαιου θανάτου», είπε τότε ο Synyehubov. Το σκάψιμο του ομαδικού τάφου στο Izyum ήταν μια επανάληψη αυτού που έκαναν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι στο Bucha νωρίτερα φέτος, όπου βρήκαν επίσης στοιχεία βασανιστηρίων.

«Οι πιο κοινές τεχνικές βασανιστηρίων ήταν ηλεκτροσόκ και σκληροί ξυλοδαρμοί με ξύλα και άλλα αντικείμενα»

«Υπάρχουν περιπτώσεις τραβήγματος νυχιών και χρήσης μάσκας αερίου για περιορισμό της αναπνοής» συνέχισε λέγοντας ο Oleh Synyehubov. Οι αστυνομικοί ερευνητές εντόπισαν 22 τοποθεσίες σε όλη την επαρχία Χάρκοβο που μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί ως θάλαμοι βασανιστηρίων από τον ρωσικό στρατό.

Σε μια τοποθεσία, στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας, οι αξιωματούχοι βρήκαν αντικείμενα όπως σχοινιά, μπουφάν ουκρανικού στρατού, μάσκα αερίων, δονητή, οδοντοστοιχίες και χρυσά δόντια, είπε ο Bolvinov.

«Μερικές φορές, μετά τις κραυγές, οι ντόπιοι άκουγαν εκρήξεις πυροβολισμών», είπε στους δημοσιογράφους.

«Έχουμε μάρτυρες που άκουσαν κραυγές από το υπόγειο, εκκλήσεις για βοήθεια»

Αυτά τα νέα στοιχεία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έρχονται μετά από εβδομάδες νικών του ουκρανικού στρατού, ο οποίος έχει ανακαταλάβει εκατοντάδες πόλεις τον περασμένο μήνα.

Η επιτυχής απώθηση των στρατευμάτων στην Ουκρανία ανάγκασε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να λάβει πιο δραστικά μέτρα στην επίθεσή του εναντίον της μικρότερης χώρας, συμπεριλαμβανομένης της αμφιλεγόμενης κίνησης της θέσπισης στρατιωτικού στρατεύματος για τους περισσότερους Ρώσους άνδρες.

Πηγή dikaiologitika.gr